15 Ιαν 2009

Να σώσουμε τον Ασωπό. Να σταματήσουμε τον θάνατο


Έφτασε η ώρα. Το ποτήρι ξεχείλισε!

Αγανάκτισαν πια οι πολίτες - κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Οινοφύτων - Ασωπού γιατί έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι η Πολιτεία τους εμπέζει. 18 μήνες μετά την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά της περιοχής, παρά τις υποσχέσεις, τους εντατικούς ελέγχους, τα πρόστιμα τίποτε δεν έχει αλλάξει.
Ή μάλλον κάτι έχει αλλάξει. Η ρύπανση συνεχίζει να επεκτείνεται. Το εξασθενές χρώμιο είναι πάντα εκεί! Το ίδιο και οι "μπούκες" και οι γεωτρήσεις... Τα εργοστάσια λειτουργούν ανενόχλητα και κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιοί ευθύνονται τελικά για τον καρκίνο που απειλεί τις ζωές τόσων ανθρώπων, για το νερό που δεν μπορούν να το πιούν, για τα λαχανικά που δεν πουλιούνται πια.... για τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με νεράκι του Ασωπού!

Οι κάτοικοι πληρώνουν το τίμημα μιας, όχι μόνο αλόγιστης, αλλά και παράλογης και εγκληματικής ανάπτυξης εκεί στην άτυπη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων. Ξέρουν ότι δεν έχουν πια ζωή και μέλλον εκεί... Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αντιδράσουν και οι ίδιοι!

Οι ενεργοί πολίτες, το ΙΤΑΠ, Σύλλογοι και όλοι οι τοπικοί φορείς πρέπει να δράσουν όλοι μαζί, ενωμένοι με μια φωνή, μήπως και ακουστεί η φωνή τους.

Τέτοιος παραλογισμός είναι ακατανόητος. Τέτοια αδιαφορία! Αλλίμονο ζούμε στην Ελλάδα του 2009 και αισθανόμαστε ανήμποροι. Όμως ΟΧΙ ΠΙΑ !!! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: