1 Φεβ 2009

Μια ανοικτή επιστολή στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή


Από το ιστολόγιο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Σταύρου Δήμα: Διαβάστε: http://blogs.ec.europa.eu/dimas/open-letter-to-president-obama/

και περισσότερη ενημέρωση στο http://ec.europa.eu/commission_barroso/dimas/index_el.htm

Για την Κλιματική αλλαγή:

Η Επιτροπή παρουσίασε προτάσεις για το παγκόσμιο σύμφωνο περί κλιματικής αλλαγής στην Κοπεγχάγη, σχετικά με νέα, συνολική και φιλόδοξη, παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και με τον τρόπο χρηματοδότησής της.

Το νέο σύμφωνο, αναμένεται να συναφθεί στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Προκειμένου η αύξηση της θερμοκρασίας να μην υπερβεί τους 2°C, θα χρειαστεί να αυξηθεί ουσιαστικά η χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων χωρών από τις ανεπτυγμένες και από τους πολυμερείς οργανισμούς για να ενισχυθούν έτσι ώστε να καλυφθεί η συμμετοχής τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι προτάσεις της Επιτροπής περιλαμβάνουν τη δημιουργία αγοράς ανθρακούχων εκπομπών που να εκτείνεται στις χώρες του ΟΟΣΑ, μέχρι το 2015, καθώς και καινοτόμων πηγών διεθνούς χρηματοδότησης με βάση τις εκπομπές των χωρών και την ικανότητά τους να δαπανούν.


ΔΕΙΤΕ Πώς εξαρτάται από Εσένα η αλλαγή του κλίματος;
εδώ
http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/index_el.htm

ΚΑΙ ΕΝΑ QUIZ: http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/quiz/quiz_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: