18 Φεβ 2009

Συνάντηση της Συμπαράταξης Βοιωτών με εκπρόσωπο του Νομαρχικού Συμβουλίου

Στις 17/2/2009 έγινε συνάντηση μελών της Συμπαράταξης με την κ.Τσόνογλου, στο Διοικητήριο Βοιωτίας, σχετικά με τα προβλήματα της βιομηχανικής ρύπανσης της περιοχής, που παραμένουν τραγικά οξυμένα.
Τονίστηκε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να λάβει επειγόντως συγκεκριμένα μέτρα.

Απο την πλευρά της, η κ.Τσόνογλου, ανέφερε ότι η Νομαρχιακή Αρχή έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα και ότι το πρόβλημα οφείλεται στην μη ανταπόκριση της Πολιτείας. Αναγνώρισε την ανάγκη να ανακληθούν γνωμοδοτήσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν και να γίνουν δικαστικές προσφυγές απο την Ν.Α.Βοιωτίας και δεσμεύτηκε να μεταφέρει με εισήγησή της προς τον Νομάρχη, τις απόψεις και τις προτάσεις που συζητήθηκαν.

Στο τέλος της συνάντησης δόθηκε έγγραφο που δημοσιεύεται αυτούσιο στο ιστολόγιο της Συμπαράταξης http://symparataxi.blogspot.com/2009/02/blog-post_7645.html

Στην κατάληξη του εγγράφου αναφέρει η κ.Τσόνογλου: "Έτσι όπως και εκ των ανωτέρω συνάγεται σχετικά με το αίτημά σας για σύγκλιση Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα θέματα στα οποία αναφέρεσθε, το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει και τοποθετηθεί σε όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος στα πλαίσια βέβαια των αρμοδιοτήτων που το νομοθετικό πλαίσιο ορίζει. Άλλωστε υπάρχει σχεδιασμός και στρατηγική η οποία έχει καθοριστεί απο κοινού με την ΤΕΔΚ για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα αιχμής και βεβείως το Νομαρχιακό Συμβούλιο σε κάθε περίπτωση και τώρα και στο μέλλον τοποθετείται για κάθε περιβαλλοντικό πρόβλημα βάσει των δεσμευτικών αποφάσεων που έχει λάβει και οι οποίες ανωτέρω αναφέρονται"

Δεν υπάρχουν σχόλια: