24 Φεβ 2009

Καθυστερεί η κατασκευή αγωγού στον Ασωπό

Έγκλημα διαρκείας στον Ασωπό αποκαλύπτει η έρευνα του ΣΚΑΙ http://www.skai.gr/master_story.php?id=112348

Εντός έξι μηνών θα παραδοθεί η μελέτη για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Ασωπού, δήλωσε στο ΣΚΑΪ η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Μαρία Λοϊζίδου.

Ανέφερε επίσης ότι σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμος ο αγωγός που όμως θα δέχεται προ-επεξεργασμένα λύματα από τις βιομηχανίες. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι η βιομηχανική περιοχή έχει δημιουργηθεί με ανορθόδοξο τρόπο.


Οι εκπρόσωποι των βιομηχανικών μονάδων παραδέχονται μέσω του ΣΚΑΪ -που συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα το οδοιπορικό του στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού- ότι δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο ανάπτυξης στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων. Επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για να λειτουργήσουν σωστά οι επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, δεν υπάρχουν δίκτυο ομβρίων υδάτων, κεντρικός βιολογικός καθαρισμός για τα υγρά απόβλητα και κεντρική επεξεργασία των στερεών αποβλήτων. Ο πρόεδρος των Βιομηχανιών Βοιωτίας, Νίκος Κουδούνης, υποστήριξε ότι τα απόβλητα των βιομηχανιών που καταλήγουν στον Ασωπό είναι επεξεργασμένα. Όπως είπε η βιομηχανία επιδοτείται και για περιβαλλοντικές υποδομές κι αν υπάρχει κάποιος που δεν λειτουργεί την εγκατάσταση, δεν μπορεί να το γνωρίζει ο ίδιος.

Ο ΣΚΑΪ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, υπογράφοντας στην ιστοσελίδα Skai.gr/asopos.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα οι υπογραφές έφτασαν τις 6.700. Έρευνα της Public Issue που καταγράφει την άποψη της κοινής γνώμης για το έγκλημα στον Ασωπό, θα παρουσιαστεί στα Νέα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ απόψε στις 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια: