3 Φεβ 2009

Θέμα των χωρών-μελών η κατασκευή πυρηνικών σταθμών, διευκρινίζει η Κομισιόν


Πυρηνική Ενέργεια:
Η συζήτηση όχι μόνο έχει ανάψει, αλλά δυστυχώς η ζυγαριά αρχίζει να κλείνει υπέρ!
Τα πράγματα σκουραίνουν! Ο κλοιός σφίγγει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση "νίπτει τας χείρας". . .
Διαβάστε τι απάντησε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Δήμας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Δημ. Παπαδημούλη σχετικά με το θέμα:
«Κάθε κράτος μέλος αποφασίζει κατά περίπτωση εάν θα χρησιμοποιήσει ή όχι πυρηνική ενέργεια» απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλη, αναφορικά με την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στην Αλβανία και τη FYROM.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητούσε να ενημερωθεί για τις θέσεις της Κομισιόν «απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, που αφορούν άμεσα σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων, οι οποίες έχουν προσανατολισμό προς την ΕΕ και στα γειτονικά σε αυτές κράτη μέλη της ΕΕ».

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ! ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!

2 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

Μαργαρίτα μου καλημέρα!

έχεις δίκιο ...σκουραίνουν τα πράγματα και χοντραίνει το παιχνίδι...

δες κι αυτό σχετικά με Ασωπό και Πυρηνική ενέργεια...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=74917

για να δεις και πόσο επιστημονικά λάθος είναι το "ευρωπαϊκό concept"
ο ρυπαίνων πληρώνει...

Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε...

Γιάννη μου, καλώς ήλθες και στο δικό μου - ταπεινό - ιστολόγιο (μαθαίνω σιγά-σιγά). Πράγματι, το ζήτημα έχει ρίζες και παίρνει διαστάσεις, δυστυχώς και στη χώρα μας, που μέχρι πρόσφατα ήταν, στην ΕΕ, μία από τις λίγες χώρες που φώναζε κατά της πυρηνικής ενέργειας! Χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνας... Όσο για το "ο ρυπαίνων πληρώνει" πρέπει να κάνουμε μια ειδική συζήτηση, γιατίο εγώ αναφέρομαι στην σχετική Οδηγία που εφόσον εφαρμοστεί και στη χώρα μας πολλά θα αλλάξουν μια και το περιβάλλον αποκτά και οικονομική αξία και αυτό πονάει!