12 Φεβ 2009

Πυρηνική ενέργεια - λιθάνθρακας ή ΑΠΕ; "Yπέρ των ΑΠΕ η κυβέρνηση": Να το πιστέψουμε;

















Και ενώ η συζήτηση για τα ενεργειακά "καλά κρατεί" με αιχμή την πυρηνική ενέργεια και γιατί όχι και τον λιθάνθρακα, ο ευρωπαίος επίτροπος για την Ενέργεια, Αντρίς Πίλμπαγκς, δηλώνει ότι "Δύο εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, τα επόμενα χρόνια, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να διαθέσει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα"!
ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ επίσης ότι Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, η οποία "δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιτύχει τους ενεργειακούς της στόχους".

Προσθέτει παράλληλα, ότι οι επενδύσεις στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν θα προέρχονται μόνο από τον ιδιωτικό, αλλά και από τον δημόσιο τομέα και ότι η νέα αυτή αγορά θα δώσει διέξοδο στην ενεργειακή, οικονομική και κλιματική κρίση.

Από το εθνικό μέτωπο τώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης μας κάνει να αισιοδοξούμε!
"Προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση η επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", ανέφερε στον Σκάι [Κωστής Χατζηδάκης http://www.skai.gr/master_story.php?id=110550]

Δήλωσε επίσης ότι ο λιθάνθρακας δεν θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας έως το 2020 και ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της χρήσης επέκτασης φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες-όπως είπε- αποτελούν και προτεραιότητα.
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι λαμβάνονται υπόψιν οι αντιδράσεις, αλλά αυτό που επείγει είναι η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Επανέλαβε ότι θα κληθούν τα πολιτικά κόμματα και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ώστε από κοινού να σχεδιαστεί το ενεργειακό μέλλον της χώρας.

Ωστόσο, αντίθετος με την άποψη Χατζηδάκη είναι ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Θόδωρος Πανάγος.
Και ο "πόλεμος" επίσης "καλά κρατεί"!

Όπως δήλωσε ο Θόδωρος Πανάγος σε ημερίδα για την ενέργεια, "δεν μπορεί κάθε πολιτεία που σέβεται τους πολίτες της να δαιμονοποιεί κάποιες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας".
Και δεν έφτασε αυτό: Πρόσθεσε, ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο δεν αποδεικνύονται ως οι γόνιμες λύσεις, καθώς, σε σχέση με το φυσικό αέριο, η χώρα μας εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες, ενώ, σε ό,τι αφορά στις ανανεώσιμες πηγές δεν είναι πάντα διαθέσιμες.
Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι η επιχείρηση θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του προγράμματός της για την εγκατάσταση των μονάδων λιθάνθρακα μετά την κυβερνητική απόφαση.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ;;;;
ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕ http://www.skai.gr/master_avod.php?id=110416

Δεν υπάρχουν σχόλια: