17 Μαρ 2009

Καμία πολιτική για Ασωπό

Μέσω της πρωϊνής εκπομπής ΣΚΑΙ-ΔΡΑΣΗ, στις 09/03/2009, αναδεικνύεται ότι παρά την δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα του Ασωπού, μέσω της καμπάνιας του ΣΚΑΙ, και την παρέμβαση του Εισαγγελέα για την χωματερή με τα τοξικά απόβλητα και τα άλλα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού - Οινοφύτων η Πολιτεία εξακολουθεί, δυστυχώς να κωφεύει!

"Και ενώ θα έπρεπε να έχει τεθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με τον Θανάση Παντελόγλου, η Πολιτεία εξακολουθεί να λειτουργεί υπέρ των ρυπαντών και σε βάρος της δημόσιας υγείας" .

Το ενθαρυντικό μύνημα ωστόσο είναι ότι οι Πολίτες έχουν οργανωθεί και ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν, σε ενιαίο μέτωπο, την άμεση επέμβαση της δικαιοσύνης για να σταματήσει το τελούμενο έγκλημα και να προστατευθούν οι πολίτες - κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής.

Ζητάνε καθαρό πόσιμο νερό, άμεση κατασκευή του κεντρικού αγωγού επεξεργασίας αποβλήτων, την χωροθέτηση της βιομηχανίας και την πολεοδομική οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής ζώνης και κυρίως την αποτελεσματική προστασία της υγείας των κατοίκων.

Παράλληλα οι Οικολόγοι Πράσινοι με τη συνεργασία του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών οργανώνουν στις 14-04-09 εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενημέρωση των ευρωβουλευτών σχετικά με την κρίσιμη οικολογική καταστροφή στην περιοχή. Θα οργανωθούν εκθέσεις με φωτογραφικό και άλλο υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να ασκηθεί πίεση για να δοθεί άμεση λύση με την παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: