24 Μαρ 2009

Ο ΑΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διοργανώνεται Συνέδριο στις Βρυξέλλες, μετά από πρωτοβουλία των ευρωπαίων πράσινων σε συνεργασία με το ελληνικό κόμμα των οικολόγων πράσινων, το Ινστιτουτο Τοπικης Αναπτυξης και Περιβαλλοντος (ΙΤΑΠ) και τη συμμετοχή του ΣΚΑΪ. To ζήτημα της ρύπανσης του Ασωπού θα συζητηθεί στις 15 Απριλίου στο ευρωκοινοβούλιο.

Ομιλητής θα είναι και ο ευρωπαίος επίτροπος Σταύρος Δήμας ενώ έχει προσκληθεί και η αμερικανίδα δικηγόρος Έριν Μπρόκοβιτς γνωστή για τον αγώνας της σχετικά με τις επιπτώσεις του εξασθενούς χρωμίου στην υγεία των πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι του ΙΤΑΠ, της Συμπαράταξης Βοιωτών και των Οικολόγων Πράσινων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ: Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου αντιπροσωπεία βουλευτών από την επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής θα επισκεφθεί τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων - Σχηματαρίου.

Επίσης θα επισκεφθεί την παράνομη χωματερή της περιοχής θέμα που είχε αναδείξει ο σταθμός μας με αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα Θήβας.

Εν τω μεταξύ πλησιάζουν τις 27.000 οι υπογραφές των πολιτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση Skai.gr/asopos, αντιδρώντας στην υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα δείτε, επισκευθείτε την ομάδα για τον ΑΣΩΠΟ στη διεύθυνση http://groups.google.gr/group/eg_asopos?hl=el-

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ http://apps.facebook.com/causes/212271?m=91e6b129
~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Δεν υπάρχουν σχόλια: