17 Μαρ 2009

Διαμαρτυρίες για Περιβάλλον


"Aν ο κόσμος ήταν τράπεζα θα είχε σωθεί προ πολλού" γράφει το πανό 150 τετραγωνικών μέτρων, που κρέμασε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace στο αναπαλαιωμένο γυάλινο κτίριο της Deutsche Bank, στη Φρανκφούρτη.

Αίτημα της οργάνωσης είναι να δεσμευτεί η κυβέρνηση για τη διάθεση περισσότερων πόρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε ανακοίνωσή του το γερμανικό τμήμα της Οργάνωσης υποστηρίζει ότι "η περιβαλλοντική και οικονομική κρίση μπορούν να αντιμετωπισθούν ταυτόχρονα" και προσθέτει ότι τώρα είναι η ώρα για μία μαζική επένδυση στην "πράσινη" τεχνολογία και για ένα "πράσινο" new deal.

Η Greenpeace έχει υπολογίσει ότι οι βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει να διαθέσουν τουλάχιστον 110 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για να περιορισθεί αποτελεσματικά η εκπομπή αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Την ίδια ώρα, στην Κωνσταντινούπολη ομάδα περίπου 300 διαδηλωτών που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το κτίριο στο οποίο πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό, διαλύθηκαν βιαίως από την αστυνομία. Όπως μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ειδική ομάδα της τουρκικής αστυνομίας έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών προκειμένου να τους εμποδίσει να μπουν στο κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: