16 Απρ 2009

ΑΣΩΠΟΣ: Διεθνές περιβαλλοντικό πρόβλημα

ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ! ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΟΣΟ - ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ - ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΙΝ ΜΠΡΟΚΟΒΙΤΣ.

ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.

ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣςΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ)

ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΈΜΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!)

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ....

ΟΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΕΔΩ: http://www.skai.gr/master_story.php?id=117853

. . . Δριμεία κριτική για τη συνεχιζόμενη ρύπανση στον Ασωπό ποταμό άσκησαν στην ελληνική πολιτεία ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού, ενώ απάντησαν με αυστηρές συστάσεις στην προσπάθεια του γγ του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελου Μπαλτά να υποβαθμίσει το όλο θέμα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχε και ο ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα και Διευθυντής της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Γιωτάκος ανέφερε ότι η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η Πολιτεία παραβιάζει τη νομοθεσία σχετικά με τα ύδατα, ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει στην Επιτροπή ελλιπή στοιχεία, με αποτέλεσμα τα δύο τελευταία χρόνια να είναι υπόλογη στην ΕΕ στην ενημέρωση τόσο για την κατάσταση των επιφανειακών, όσο και των υπόγειων νερών της.

Είπε ακόμα ότι η Κομισιόν θα θεσπίσει όρια για το εξασθενές χρώμιο στα ύδατα, αναθεωρώντας την υπάρχουσα οδηγία καθώς νέες μελέτες καταδεικνύουν ότι το εξασθενείς είναι πολύ πιο τοξικό απ΄ ότι αρχικά υπολογίζονταν (η συνέχεια... http://www.skai.gr/master_story.php?id=117853)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Διεθνές πλέον πρόβλημα
Κατηγορώ ΕΕ για Ασωπό
Μεγάλο ενδιαφέρον για Ασωπό
Η Ε. Μπρόκοβιτς για Ασωπό
Δ. Παπαδημούλης στο ΣΚΑΪ
Μ. Τρεμόπουλος στο ΣΚΑΪ
Δ. Γιωτάκος στο ΣΚΑΪ
"Τέρμα τα παραμύθια"
Ευρωπαϊκό πρόβλημα ο Ασωπός
Συνέδριο για Ασωπό
Η Μ. Καραβασίλη στο ΣΚΑΪ
Ο ΣΚΑΪ στον Ασωπό
Ασωπός: Αποδέκτης λυμάτων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε.... είμαστε εντελώς άρρωστοι! 3 τα χαράματα κι εμείς ποστάρουμε...