28 Απρ 2009

Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Περιβάλλον-Νερό


Με το μήνυμα "Το νερό είναι ζωή" μας υποδέχεται η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Περιβάλλον - Νερό.

Και μετά κοιτάζουμε το Ευρωβαρόμεντρο σχετικά με το νερό και ανακαλύπτουμε το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων πολιτών για το νερό, στο πλαίσιο της πλέον πρόσφατης δημοσκόπησης.

Τα 2/3 των Ευρωπαίων πολιτών πιστεύει ότι η ποιότητα και η ποσότητα του νερού είναι σήμερα ένα μείζον πρόβλημα! Το 85 % του πληθυσμού πιστεύει ότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στο νερό από την κλιματική αλλαγή, αλλά αυτό που πραγματικά τους ανησυχεί είναι η ρύπανση των υδάτινων πόρων, που προέρχεται από τις βιο,ηχανικές και αγροτικές δραστηριότητες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει έως το 2015, όλα τα νερά της Ευρώπης να είναι καλής και υψηλής ποιότητας και πολλές προτάσεις προωθούνται προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος για τα ποτάμια, τις λίμνες και τις ακτές!

Η Οδηγία-Πλαίσιο για το Νερό αποτελεί σήμερα βασικό εργαλείο για όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ προκειμένου να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των Εθνικών Σχεδίων Διαχείρισης όλων των λεκανών απορροής, που οφείλουν να εκπονήσουν οι κυβερνήσεις έως το 2010!

Στο πλαίσιο αυτό διενεργείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημόσια διαβούλευση και παροτρύνονται φορείς και πολίτες της ΕΕ να συμμετέχουν! (κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε πως μπορούμε να συμμετέχουμε στην δημόσια αυτή διαβούλευση: http://ec.europa.eu/environment/water/participation/map_mc/map.htm)

Κλικάροντας στον χάρτη που εμφανίζεται στην "Ελλάδα" εμφανίζεται η διαθέσιμη ενημέρωση, που αντλείται από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ: http://www.minenv.gr/nera/

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ....

Εκεί ακόμη θα δίαπιστώσετε ότι: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (σε εθνικό επίπεδο) . . .

(για περισσότερα κλικάρετε στον τίτλο)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: