5 Απρ 2009

Επικίνδυνο για τον άνθρωπο τo εξασθενές χρώμιο

















ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ . . . ΟΜΩΣ:

Κατά την ημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών - την Παρασκευή 13 Απριλίου - όπου κανένας από τους φορείς που ενεργοποιούνται στην περιοχή εδώ και χρόνια δεν είχε προσκληθεί, διατυπώθηκε ότι το εξασθενές χρώμιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον άνθρωπο, σύμφωνα με την καθηγήτρια Πολυξένη Νικολοπούλου - Σταμάτη και εισβάλλει στον ανθρώπινο οργανισμό με πολλούς τρόπους- δηλαδή και μέσω κατάποσης, της εισπνοής και της δερματικής επαφής.

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!

Ακόμη η κ. Νικολοπούλου - Σταμάτη τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει καμπάνια ενημέρωσης στις γυναίκες που ζουν στην περιοχή του Ασωπού και κυοφορούν για να γνωρίζουν τι μέτρα προφύλαξης πρέπει να λάβουν.

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ: Το εξασθενές χρώμιο προσβάλλει τα προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή του Ασωπού, όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες που συμμετέσχαν στην ημερίδα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ: Ο Ασωπός είναι ένα από τα πιο βρώμικα ποτάμια της Ελλάδας, σύμφωνα με τον καθηγητή Μανώλης Αρσενάκης. Όπως είπε, η ρύπανσή του ξεπερνά αυτή του Λούρου και του Αχελώου.

Την ίδια ώρα, την άμεση εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ώστε να σταματήσουν τα εργοστάσια να μολύνουν τον Ασωπό, ζητά με κείμενό της στην ιστοσελίδα της οργάνωσης "Φίλοι της Γης", η γνωστή Αμερικανίδα ακτιβίστρια, Έριν Μπρόκοβιτς.
Η κ. Μπρόκοβιτς θα συμμετάσχει σε συνέδριο για τη ρύπανση του ποταμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Απριλίου.
Η συζήτηση διοργανώνεται από τους ευρωπαίους πράσινους σε συνεργασία με το ελληνικό κόμμα των οικολόγων πράσινων, το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τη συμμετοχή του ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: