9 Μαΐ 2009

Η Βουλή έκλεισε! Την Τρίτη όμως, στις 12 Μαίου, οι Βουλευτές θα έλθουν στο Σύνταγμα για την σωτηρία του Ασωπού (;)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ:

Παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση - κατά τη γνώμη μου - έπρεπε να να γίνει (Το ότι έκλεισε η Βουλή δεν σημαίνει τίποτε) για να επιβεβαιώσουμε ότι οι 300 της Βουλής είναι τελικά "αλλού" και "περί άλλων τυρβάζουν".

Η φίλη μου η Βάλλια Μπαζού πρότεινε να πάμε στην πλατεία Κολωνακίου και να μοιράσουμε τα 300 μπουκάλια στα γύρω καφέ όπου εκείνη την ώρα βρίσκονται οι περισσότεροι βουλευτές ...

Μια άλλη, δική μου ιδέα, είναι να πάμε να τους επισκεφθούμε στα καλοκαιρινά τους στέκια.... ας πούμε στις καιόλα νόμιμες πισίνες του σούπερ ξενοδοχείου Grand Resort, στο Λαγονήσι. Τι θα λέγατε;

---------------------------------------------------------------------

Θα μοιράσουμε νερό Ασωπού στους Βουλευτές μας. ΝΑΙ! Δεν μπορεί, αυτή τη φορά θα αντιληφθούν την "Τραγωδία του Ασωπού"! Έρχονται και Ευρωεκλογές...άλλωστε!

Το Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών ενεργοποείται ξανά: Μετά από το πρώτο μοίρασμα νερού από τον Ασωπό, στο Σύνταγμα ... και αφού "το έκανε" ξανά, στα διόδια Σχηματαρίου και, αργότερα, μπροστά από την είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες... το Δίκτυο "χτυπά" και πάλι!

Και ενώ ενημερώνουμε τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ότι πραγματικά συμβαίνει στην πολύπαθη περιοχή Οινοφύτων-Ασωπού και ενώ παράλληλα καταθέσαμε προσφυγές κατά βιομηχανιών στο ΣΤε, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Μπορούμε να το πούμε με πολλούς τρόπους (όπως μας λέει ο "Asopos SOS" http://asopossos.wordpress.com/)

Και όπως μας λέει το ΔΙΚΤΥΟ για την σωτηρία Ασωπού – Ευβοϊκού:

"Αλλά όπως και να το πούμε, η διαμαρτυρία μας δεν θα είναι ίδια, χωρίς όλους εσάς.

Σας περιμένουμε λοιπόν, την Τρίτη 12 Μαίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος για να ενώσετε τη φωνή σας με την δική μας".

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

7 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

η βουλή έκλεισε...

άκυρο το συλλαλητήριό μας...

Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε...

Γιατί Γιάννη; Μπορούμε και πρέπει να τους αναγκάσουμε να έλθουν όλοι (;) εκεί, στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή.....

Yannis Zabetakis είπε...

" να τους αναγκάσουμε"...

πολύ ρομαντικό δεν είναι αυτό για το ...2009?

πώς να αναγκάσεις τα λαμόγια, Μαργαρίτα μου?

Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε...

Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να κάνουμε κάτι με αυτούς... Δεν ξέρω ποια θα ήταν η καλύτερη ιδέα; Να προσπαθήσουμε να μπούμε στο κτίριο και να τους αφήσουμε εκεί τα 300 μπουκαλάκια (προς επίδοση) και βεβαίως να έχουμε και την αναγκαία τηλεοπτική κάλυψη! Το πιο αποτελεσματικό θα ήταν να έχουμε ενημερώσει υπεύθυνα τη Βουλή (και μέσω Τύπου) ώστε μετά να μπορούμε να καταγγείλλουμε την αδιαφορία των βουλευτών μας... Λέω τώρα!

Yannis Zabetakis είπε...

μια ιδέα που είχαμε χθες με τον παπαΓιάννη είναι να ζητήσουμε συνάντηση με επιστολή από τον επικεφαλής του κάθε ευρω-ψηφοδελτίου...να μας πει τι ΘΑ κάνει στην Ευρωβουλή για τον Ασωπό...

[λέμε τώρα...]

ecobubble είπε...

Μαργαρίτα συμφωνώ μαζί σου. Η κινητοποίηση πρέπει να γίνει. Το ότι έκλεισε η Βουλή δεν σημαίνει τίποτε. Θα μπορούσατε, όμως, τα 300 μπουκάλια αντί να τα αφήσετε στο κτίριο της Βουλής να πάτε να τα μοιράσετε στην πλατεία Κολωνακίου και στα γύρω καφέ όπου εκείνη την ώρα βρίσκονται οι περισσότεροι βουλευτές...Στον φίλο το Γιάννη, έχω να πω ότι μια συνάντηση με τον κάθε επικεφαλής πρέπει να γίνει, αλλά να ξέρεις ότι θα είναι μόνον για εσωτερική κατανάλωση...Εννοείται, βέβαια, ότι παραμονές των ευρωεκλογών, θα ακούσετε μεγάλα λόγια απο όλους.

Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε...

Βάλλια μου, δυστυχώς η άποψή μου δεν εισακούστηκε! Η εκδήλωση αναβλήθηκε και είναι κρίμα, γιατί έτσι θα μπορούσαμε να αποδείξουμε ότι οι βουλευτές μας είναι ... αλλού!!! Η ιδέα που επικρατεί τώρα είναι να μεταφέρουμε "καθαρό" νερό Ασωπού στο αυθαίρετο του Σουφλιά! Θα μπορούσαμε πάντως να το προεκτείνουμε και στα καλοκαιρινά στέκια των βουλευτών, υπουργών, κλπ... όπως ας πούμε στις πισίνες του Grand Resort, στο Λαγονήσι...