6 Μαΐ 2009

Αντιπαράθεση για τον Ασωπό



Αντιπαράθεση μεταξύ της Πρωτοβουλίας Πολιτών Οινοφύτων και του δημάρχου Γιώργου Θεωδορόπουλου προκάλεσε η καταγγελία της κίνησης πολιτών, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι για τη ρύπανση του Ασωπού, που παρουσιάστηκε την Τρίτη, δεν ευθύνονται παρακείμενες επιχειρήσεις, αλλά η κακή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Σχηματαρίου- Οινοφύτων.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ ότι τα νερά είχαν μαύρο χρώμα στο τμήμα της βιομηχανικής ζώνης και ζήτησε έρευνα στον ποταμό από ελεγκτές του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Όμως, με βίντεο - ντοκουμέντο που έθεσε στη διάθεση του ΣΚΑΪ ο πάτερ Ιωάννης αποδεικνύεται ότι για τη μόλυνση ευθύνεται η κακή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Σχηματαρίου- Οινοφύτων.

Ο πάτερ Ιωάννης καταγγέλλει επίσης ότι ο βιολογικός καθαρισμός χρησιμοποιείται και ως "πλυντήριο τοξικών" για τις βιομηχανίες.

Για το θέμα είχαν προηγηθεί καταγγελίες τόσο στο Δήμο Οινοφύτων όσο και στο συνήγορο του Πολίτη από τον οποίο αναμένονται απαντήσεις. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Οινοφύτων απάντησε με σκωπτικό τρόπο στις καταγγελίες των κατοίκων, λέγοντας, πως "σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κίνησης Πολιτών ο μόνος ρυπαντής του Ασωπού είναι οι δήμοι Οινοφύτων και Σχηματαρίου που λειτουργούν το βιολογικό". Συμπλήρωσε μάλιστα πως "αφού βρήκαμε τους ρυπαντές και δεν ευθύνεται κανείς άλλος να κλείσουμε το βιολογικό και τότε θα καθαρίσει ο Ασωπός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: