17 Σεπ 2009

Αναδάσωση Πεντέλης: Φυσική αναδάσωση, ένας τρόπος ιδιαίτερα γρήγορος και φθηνός!


Οι αναδασώσεις στην Πεντέλη, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ίδιο τον Δήμαρχο, θα αργήσουν τουλάχιστον 3 χρόνια !!!! ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ;;;; Μπορούμε να βρούμε πάρα πολλούς εθελοντές για οτιδήποτε αφορά το δάσος (το πρώην) ! Θα ορέπει όμως να παρακάμψουμε κάποιους ανθρώπους (;)

Φυσική αναδάσωση, ένας τρόπος ιδιαίτερα γρήγορος και φθηνός!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.naturalfarming.eu

Η πληροφορία αυτή έφτασε σε μένα με ένα μέιλ - έκκληση, όπως παρακάτω:

Αγαπητή κα Καραβασίλη,

Αποφάσισα να βοηθήσω τον δήμαρχο της Πεντέλης, τον κο Στεργίου ο οποίος έχει ιδρύσει τον Σ.Π.Α.Π. όπου υπάγονται όλοι οι όμοροι δήμοι του Πεντελικού όρους και φροντίζουν για την προστασία και ανάπλαση του.

Μου ζήτησε να μιλήσω στον κο Γεωμελά που είναι ο διευθυντής αναδασώσεων της περιφέρειας Αττικής. Το βασικότερο θέμα της συζήτησης πρέπει να είναι το πότε θα υλοποιήσουν τον νέο σχεδιασμό αναδάσωσης. Από ότι γνωρίζουμε σκοπεύουν να το καθυστερήσουν για τρία τουλάχιστον χρόνια.

Θα θέλαμε από εσάς, εάν και εφόσον μπορείτε, με τυχόν γνωριμίες σας ή άλλον τρόπο, να πιέσουμε την κατάσταση για πιο άμεση υλοποίηση του προγράμματος.

Τρία χρόνια που δίνουν είναι πάρα πολλά, όπως επίσης τα διαθέσιμα τους φυτά είναι πάρα πολύ λίγα για να καλυφθεί η ανάγκη του βουνού από τα καμένα. Του έχουν μιλήσει για την φυσική αναδάσωση, ένα τρόπο ιδιαίτερα γρήγορο και φθηνό. Μπορείτε να ενημερωθείτε από http://www.naturalfarming.eu
Αρνείται έντονα κάθε επιτυχία του τρόπου αυτού, αλλά και γενικότερα θέτει εμπόδια.

Μπορούμε να βρούμε πάρα πολλούς εθελοντές για οτιδήποτε αφορά το δάσος (το πρώην). Πρέπει όμως να παρακάμψουμε κάποιους ανθρώπους.

Ζητώ προσωπικά αλλά και όλοι όσοι αγαπάμε, ζούμε και δουλεύουμε για το δάσος την συμπαράσταση σας.
Ξέρω ότι ίσως ξεπερνάω κάποια όρια, συγχωρήστε με. Καταλαβαίνω ότι πιθανόν να μην έχετε και τον τρόπο. Εάν όμως έχετε κάποια ιδέα, ας το φροντίσουμε όλοι μαζί.
Νομίζω ότι είναι το χρέος μας για τις επόμενες γενιές.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,
Ζωή Μπαλκάμου.

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ - ΣΗΜΕΡΙΝΗ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...

ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΩΜΕΝ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ με κα Ζωή Μπαλκάμου : zoe balkamou [zoegbalkamou@yahoo.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: