ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ !!!!! 2 χρόνια πριν οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεκίνησαν καμπάνια για τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοτνος!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Το πρώτο βήμα για σοβαρή περιβαλλοντική πολιτική
Σεπτέμβριος 2007
2 χρόνια πριν μέλη των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ με πανώ, μπετονιέρες και μπουλντόζες (μινιατούρες) και πικέτες που παρουσίαζαν 50 λόγους για τους οποίους απαιτείται τα θέματα του περιβάλλοντος να μπουν στο κέντρο της πολιτικής ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 26/9 με συμβολικό τρόπο, έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ (κεντρικά γραφεία Δημοσίων Έργων όπου βρίσκεται σχεδόν μόνιμα ο κ. Σουφλιάς), μια μεγάλη καμπάνια. Ελπίζουμε αυτή να κινητοποιήσει την πλειοψηφία της κοινωνίας, ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, με στόχο να πιέσουμε συντονισμένα, από κοινού για τη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Αειφορίας (βιωσιμότητας) με ουσιαστικές αρμοδιότητες, μέσα και εξουσία ως πρώτο βήμα για μια νέα πολιτική βιωσιμότητας. Η καμπάνια περιλαμβάνει διάλογο, εκδηλώσεις, συλλογή υπογραφών, αποστολή FAX και e-mail μέχρι να πειστεί η νέα κυβέρνηση ότι πρέπει να προχωρήσει στο αυτονόητο.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ (Δημόσια έργα) κ. Δημ. Κατσιγιάννης δέχτηκε 3 μελή αντιπροσωπεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ αποτελούμενη από τους: Τάσο Κρομμύδα, Νίκο Χρυσόγελο και Ηλία Γιαννίρη. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ σχετικά με την ανάγκη τα θέματα του περιβάλλοντος να μπουν στο κέντρο της πολιτικής καθώς και για δημιουργία ενός ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο Γεν. Γραμματέας υποσχέθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ενώ δεσμεύτηκε να εισηγηθεί συνάντηση του Υπουργού με αντιπροσωπεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που ζήτησαν, επίσης, μια σειρά από θεσμικές αλλαγές (διάλογος με τις περιβαλλοντικές και επιστημονικές ενώσεις, διαβούλευση με την Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και εκθέσεις από ανεξάρτητους οργανισμούς με ευθύνη της Βουλής για τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά αποτελέσματα των διαφόρων πολιτικών).
Τα ζητήματα περιβάλλοντος απουσιάζουν από το επίκεντρο της πολιτικής στη χώρα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται μόνιμα στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ στους δείκτες βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος. Ακόμα και μετά τις τεράστιες καταστροφές του φετινού καλοκαιριού, το περιβάλλον απουσίαζε προεκλογικά από την πολιτική συζήτηση, ενώ και με τη νέα κυβέρνηση φαίνεται πως παραμένει στα ...αζήτητα. Σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο η υποβάθμιση και η καταστροφή του περιβάλλοντος γίνεται όλο και πιο έντονη και η ανάγκη για άμεσα μέτρα και ριζικές αλλαγές πολιτικής όλο και πιο επιτακτική.
Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι ολοφάνερα πολύ πιο πίσω όχι μόνο από τις ανάγκες της εποχής αλλά και από την αυξημένη ευαισθησία των πολιτών που βγήκε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα. Το αίτημα για μια σύγχρονη, σοβαρή και αποτελεσματική περιβαλλοντική πολιτική στη χώρα μας είναι πλέον αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας μας.
Πρώτο και απαραίτητο βήμα στην κατεύθυνση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλο από τη δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Αειφορίας με καθοριστικό ρόλο και αρμοδιότητες στο σχεδιασμό των κατευθύνσεων του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, στην εφαρμογή και υλοποίηση πολιτικών για το περιβάλλον και τη διαχείριση του φυσικού μας κεφαλαίου σε μακροχρόνια βάση.
Η δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Αειφορίας είναι μία ώριμη μεταρρύθμιση, που εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας, όλους τους επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς φορείς. Θα συνέβαλε στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις των άλλων πολιτικών, ώστε να ανταποκρίνονται στις αντοχές του περιβάλλοντος και τις ανάγκες της κοινωνίας. H αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος και οι επιπτώσεις που έχει ήδη το έχουν κάνει απόλυτη ανάγκη. Με συνεχείς παρεμβάσεις, όμως, θα πιέζουμε συνεχώς για την αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων (κλιματική αλλαγή, ατμοσφαιρική ρύπανση, καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος, ρύπανση εδάφους και νερών, μείωση βιοποικιλότητας, δημιουργία απάνθρωπων συνθηκών στις πόλεις, ρύπανση με τοξικά, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, απορρίμματα, λύματα κα). Θα πιέζουμε, επίσης, καθημερινά τον κ. Σιουφλιά να αλλάξει μοντέλο διακυβέρνησης και να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε αυτά που αγνόησε τα 3,5 χρόνια της προηγούμενης θητείας του. Τον καλούμε:
- να σταματήσει την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ που ασχολούνται με το περιβάλλον και ιδιαίτερα το φυσικό περιβάλλον,
- να ανοίξει ουσιαστικό και συστηματικό διάλογο με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς για όλα τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα,
- να ανταποκριθεί επιτέλους στις προσκλήσεις της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και να καθιερώσει μια συστηματική ενημέρωση και διαβούλευση πριν από κάθε νομοθετική πρωτοβουλία,
- να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι (δεν έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα έστω και μία φορά σε σύνοδο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ) και να σταματήσει να ταυτίζεται με τις δυνάμεις που εμποδίζουν την υιοθέτηση προωθημένων περιβαλλοντικών πολιτικών (π.χ. σε θέματα μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης),
- να ανταποκριθεί στην πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος της Ιταλίας κ. Alfonso Pecoraro για συντονισμό των προσπαθειών των μεσογειακών χωρών σε θέματα πρόληψης των πυρκαγιών.
Παράλληλα, επιδιώκουμε την υιοθέτηση άμεσα μιας σειράς θεσμικών αλλαγών:
Σύνταξη από ανεξάρτητους θεσμούς (στους οποίους θα περιλαμβάνονται επιστημονικές ενώσεις και περιβαλλοντικές ΜΚΟ), με ευθύνη της Βουλής, ετήσιων εκθέσεων για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα
Υποβολή κάθε δύο χρόνια Οικονομικού, Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Απολογισμού και Προγραμματισμού, όπου να συνεκτιμώνται από κοινού οικονομικοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί στόχοι, ελλείμματα και αναγκαίες δράσεις.
Δημιουργία "Εθνικής Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης" (σήμερα υπάρχει στα χαρτιά "Εθνικό συμβούλιο χωροταξίας και αειφόρου ανάπτυξης" που δεν λειτουργεί), καθώς και «Επιτροπής για την Προστασία του Κλίματος»
Διαμόρφωση μέσα από διάλογο μιας εθνικής στρατηγικής για το Περιβάλλον, την Προστασία του Κλίματος και τη Βιωσιμότητα, που να περιέχει δεσμευτικούς στόχους, πολιτικές και εργαλεία εφαρμογής.
Φυσικά πρέπει να αλλάξουν πολλές πολιτικές, αλλά αυτά είναι πρώτα βήματα.
Η απουσία ισχυρού πράσινου κόμματος είχε ως συνέπεια να μην αποτελεί μέχρι σήμερα κεντρικό θέμα στη χώρα μας η μεγάλη οικολογική κρίση και η αντιμετώπισή της. Η παρουσία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Θα αποτελούμε τη φωνή του περιβάλλοντος και τη συνείδηση της κοινωνίας. Η κριτική μας θα είναι συστηματική, ασυμβίβαστη, αλλά θα περιλαμβάνει λύσεις και προτάσεις για αλλαγές πολιτικών.
Αν η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι αλλάζει πολιτικές, ας αποφασίσει άμεσα τη δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Αειφορίας, ας εγκαταλείψει την προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 24, ας παρουσιάσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο προστασίας του κλίματος, απεξάρτησης από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, ας θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ρύπανσης των νερών (Ασωπός, Κορώνεια κα), ας δεσμευτεί ότι οι καμένες δασικές περιοχές θα ξαναγίνουν δάση (με προώθηση διάταξης που θα δεσμεύει στην επιστροφή πόρων αν δασικές περιοχές αλλάξουν χρήση), ας σταματήσει την ανεξέλεγκτη, απαράδεκτη διαχείριση των απορριμμάτων προωθώντας με αποτελεσματικό τρόπο όλες τις πολιτικές για μείωση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και γενικότερα εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, ας δηλώσει ρητά ότι οι υπεύθυνοι αυθαιρέτων δεν θα «δικαιώνονται» αλλά θα τιμωρούνται αυστηρά. Η δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού με εντολή και μέσα να κατεδαφίζει κάθε αυθαίρετη κατασκευή σε φυσικές περιοχές θα ήταν, επίσης, αισιόδοξο μήνυμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Η WWF-HELLAS http://www.inout.gr/showthread.php?t=22721 υποστήριζε: Περιβαλλοντική διακυβέρνηση! Το Υπουργείο Περιβάλλοντος από μόνο του δεν αρκεί.
Η πρόταση που έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια και που πρόσφατα επανήλθε στο φως της δημοσιότητας για δημιουργία ενός «αυτόνομου» Υπουργείου Περιβάλλοντος, αν και εμπεριέχει έναν εξαιρετικά ισχυρό συμβολισμό και σίγουρα πρέπει να γίνει διότι θα απελευθερώσει τους περιβαλλοντικούς ελέγχους από τις σκοπιμότητες των δημοσίων έργων, παρόλα αυτά ΔΕΝ συνιστά πανάκεια για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού ελλείμματος στην Ελλάδα. Αντιθέτως, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχρονική συμπεριφορά της διοίκησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, έχοντας υπόψη τις στρεβλώσεις και τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού της χώρας καθώς και τη ρουσφετολογική λογική που συνήθως χαρακτηρίζει τις επιλογές των Υπουργών, δεν μπορεί παρά να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί με τη δημιουργία ενός ακόμα υπουργείου άνευ όρων, έστω αυτή τη φορά για το περιβάλλον.
Καλώς ή κακώς, η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί πρώτα απ’ όλα δημιουργία προσωπικής και συλλογικής περιβαλλοντικής συνείδησης, πράγμα που προϋποθέτει αλλαγή κουλτούρας του καθενός από εμάς ξεχωριστά. Μια τέτοια αλλαγή νοοτροπίας μπορεί κατά την άποψή μας να υποστηριχτεί και να προωθηθεί μόνο μέσα από μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διακυβέρνηση που αξιοποιεί πολλαπλά θεσμικά εργαλεία και ορίζει κίνητρα και ποινές σε συνδυασμό με ξεκαθαρισμένους δημόσιους στόχους για τους ρύπους, τα νερά, την ηχορύπανση, τα αιωρούμενα σωματίδια, την εξοικονόμηση ενέργειας.
Η πρόταση της WWF για «πράσινη διακυβέρνηση»: Το προτεινόμενο Εθνικό Σύστημα Διακυβέρνησης για το περιβάλλον φαίνεται ρεαλιστικό και λειτουργικό και συνίσταται στους ακόλουθους άξονες: σύσταση ανεξάρτητης Αρχής Περιβαλλοντικών Επιθεωρήσεων μέσα από την αναβάθμιση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, αναβάθμιση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, σύσταση αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, διυπουργικό συντονισμό για την αειφόρο ανάπτυξη και τη σύσταση διυπουργικών επιτροπών για το περιβάλλον, βελτίωση του πλαισίου συντονισμού και λογοδοσίας των ελεγκτικών σωμάτων και την ανάπτυξη μηχανισμών έμμεσου ελέγχου...
Θεωρούμε ότι ένα ακόμα μοναχικό Υπουργείο, ενταγμένο στο πλαίσιο λειτουργίας του γραφειοκρατικού και πελατειακού κυκεώνα του δημόσιου τομέα δεν εγγυάται την επίτευξη στόχων βάσει συγκεκριμένου επιστημονικά τεκμηριωμένου πλάνου δράσης.
Λέμε λοιπόν ναι στη σύσταση ενός αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος υπό την προϋπόθεση ότι αυτό εντάσσεται σε μια λογική σύγχρονης και ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διακυβέρνησης συνεπικουρούμενο από μια Ανεξάρτητη Περιβαλλοντική Αρχή που θα λειτουργεί με βάση το τετράπτυχο επιτήρηση, αξιολόγηση, εποπτεία και διαχείριση κρίσεων (surveillance, assessment, monitoring and management of crises).
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ !
Υπουργός η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ! Μια νεαρή γυναίκα και dr. περιβαλλοντολόγος !
Δομή, λειτουργία, αρμοδιότητες, χρηματοδοτήσεις, κλπ... αναμένονται . . .
ΕΙΔΩΜΕΝ!
Καλή τύχη Τίνα !
"Από τα πλέον νεότερα (και άγνωστα) μέλη της κυβέρνησης, η κυρία Μπιρμπίλη είναι 39 χρονών, φυσικός στο επάγγελμα, με διδακτορικό και μάστερ στη Διαχείριση Περιβάλλοντος του Imperial College. Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Περιβάλλοντος και βασική εισηγήτρια των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη. ” ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr/Life/Politics/251874.html
Στην εφημερίδα ΑΥΓΗ διαβάζουμε: Η εξωκοινοβουλευτική, περιβαλλοντολόγος στο επάγγελμα, στενή συνεργάτις του πρωθυπουργού από τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, Τίνα Μπιρμπίλη, αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Εκτός της πολιτικής που θα ασκήσει και θα εφαρμόσει, σε έναν τομέα με πλήθος υστερήσεων και προβλημάτων, κρίσιμο θέμα αποτελεί το εύρος των αρμοδιοτήτων του.
Δεν νοείται π.χ. "ισχυρό και ανεξάρτητο" υπουργείο Περιβάλλοντος κατά τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει την ευθύνη για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος, με την αρμόδια διεύθυνση να παραμένει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αν η ΕΥΠΕ, η ειδική υπηρεσία που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους των έργων και δραστηριοτήτων, θα "κατευθυνθεί" στο υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς μέχρι σήμερα ανήκε στο Δημοσίων Έργων ακριβώς για να προωθούνται τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα ή παλαιότερα τα ολυμπιακά έργα.
Περισσότερα: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=496119
«Θερμή υποδοχή» στο υπουργείο Περιβάλλοντος: Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αντέδρασαν θετικά στη σύσταση υπουργείου Περιβάλλοντος (7-10-09)
"Ήρθε η δικαίωση για τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα οποία εδώ και χρόνια μάχονται για την ίδρυση ενός αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το αυτόνομο πλέον Υπουργείο αναλαμβάνει η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία με την ιδιότητα της περιβαλλοντολόγου έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον. Στις καρέκλες των υφυπουργών θα καθίσουν οι Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραίτης.
Πολλή δουλειά περιμένει τη νέα Υπουργό επισημαίνει ο Διευθυντής του WWF Eλλάς, Δημήτρης Καραβέλας. «Βλέπουμε πολύ θετικά τόσο τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου όσο και την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου που έχει εμπειρία, ελπίζουμε να επιλύσει τα πολλά ζητήματα που έχουν συσσωρευτεί» δήλωσε ο κ. Καραβέλας.
Την ίδια άποψη παρέθεσε και ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Ο Νίκος Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι το νέο υπουργείο στο όνομα και στον τίτλο έχει το βάρος που έπρεπε να έχει καθώς η ενσωμάτωση με την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια είναι πολύ καλή κίνηση. Σύμφωνα με το διευθυντή της περιβαλλοντικής οργάνωσης η συνέχεια θα δείξει εάν η κίνηση αυτή θα έχει και ουσία ενώ σε πρώτο βήμα αυτή η κίνηση κερδίζει .
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, Φίλιππος Κυρκίτσος, δήλωσε ότι η Τίνα Μπιρμπίλη βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση καθώς αναλαμβάνει ένα κρίσιμο υπουργείο.
«Γνωρίζω την κυρία Μπιρμπίλη προσωπικά , είναι άνθρωπος ουσίας με θέληση και δυνατότητες» ανέφερε ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης.
Ένα νέο πρόσωπο θα αφουγκραστεί καλύτερα τον παλμό της νέας εποχής όσον αφορά στα ζητήματα περιβάλλοντος ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Γιάννης Μιχαήλ.
Ευχαριστημένος από την επιλογή της Τίνας Μπιρμπίλη εμφανίστηκε και ο γενικός γραμματέας, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Λεωνίδας Κόλας. Ελπίζουμε να δοθούν στο νέο Υπουργείο οι απαραίτητες θεσμικές κατοχυρώσεις υπογράμμισε ο κ. Κόλας.
Σοβαρότητα και διαφάνεια περιμένει να δει στις αποφάσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, Σπύρος Ψαρούδας. Αυτά τα δυο στοιχεία καθώς επίσης και η λογοδοσία στον τρόπο διαχείρισης πόρων και προσπαθειών στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος έλειπαν διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Καλλιστούς.
Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων συμφώνησαν ότι η συνδυασμένη πείρα των περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι ένα σοβαρότατο κεφάλαιο που θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου.
--------------------------------------------------------------------------------------
Τελικά έκανε ή δεν έκανε πρόταση ο Γ.Παπανδρέου στους οικολόγους να αναλάβουν το υπουργείο Περιβάλλοντος?
Οι οικολόγοι λένε ότι δέχθηκαν πρόταση και ο Ν.Χρυσόγελος μάλιστα έκανε και δήλωση όπου εξηγούσε και τους λόγους άρνησης. Από το ΠΑΣΟΚ όμως υποστηρίζουν ότι ουδέποτε πρότειναν υπουργείο στους οικολόγους. Αντίθετα η πρόταση για ανάληψη του συγκεντρικένου υπουργείου έγινε στην Μ.Βασιλάκου, Ελληνίδα βουλευτή των Αυστριακών Πράσινων, Η εξήγηση ίσως να βρίσκεται στην πρόταση που έκανε από ...ραδιοφώνου στην εκπομπή του ο Θ.Λάλας στους οικολόγους να αναλάβουν το συγκεκριμένο υπουργείο . . .
Δήλωση της Μ. Βασιλάκου στο ΣΚΑΪ
Αν και αρνήθηκε την πρόταση που της έγινε για συμμετοχή στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, εξαιτίας των καθηκόντων και υποχρεώσεων στη Βιέννη, η βουλευτής και αρχηγός των Πράσινων της Βιέννης Μαρία Βασιλάκου με δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ τονίζει ότι με τη δημιουργία του νέου υπουργείου, επιχειρείται μια οικολογική στροφή που θα πρέπει να στηρίξουν όλοι, προσθέτοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στο διάλογο.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΛΛΗ ΟΨΗ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΔΩ: http://environmentfood.blogspot.com/
Για το "Pyromania" των Def Leppard
-
Σαν σήμερα - το 1983, κυκλοφόρησε ένα απ' τα πιο αγαπημένα άλμπουμ της
μακρινής πια εποχής που ήμουν μαθητής στο Γυμνάσιο.
Αυτό θα ήταν μάλλον ασήμ...
Πριν από 1 ημέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου