24 Οκτ 2009

"Αθώα" η πυροσβεστική για τη φωτιά στη Λιχάδα Ευβοίας

Στα χέρια του Μ. Χρυσοχοΐδη, βρίσκεται το πόρισμα της για τη φωτιά στη Λιχάδα Ευβοίας

Καμία ευθύνη στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν καταλογίζει το πόρισμα της πυροσβεστικής για την φωτιά της 13ης Οκτωβρίου στη Λιχάδα Ευβοίας που βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.






Παρά τις καταγγελίες για ευθύνη των πυροσβεστών στην αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, το πόρισμα -σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρει ότι η πυρκαγιά προήλθε από σπινθήρες σε πυλώνες της ΔΕΗ και από τις κακές καιρικές συνθήκες.

" Ο στοιχειώδης σεβασμός τόσο στο περιβάλλον όσο και στα χρήματα που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος υπαγορεύει μια νέα αντίληψη λογοδοσίας για τα πεπραγμένα της Πολιτείας απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο απολογισμός, η λογοδοσία και η πλήρης απόδοση ευθυνών εκεί όπου αναλογούν για κάθε πιθανό υπηρεσιακό έλλειμμα ανταπόκρισης και άσκησης των αρμόδιων καθηκόντων θα είναι από εδώ και στο εξής ο κανόνας και όχι η εξαίρεση σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας" είχε τονίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζητώντας από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Θανάση Κοντοκώστα (φωτό) λεπτομερείς εξηγήσεις για τα ακριβή αίτια, αλλά και τις συνθήκες πρόκλησης, εξάπλωσης και την τελική κατάληξη της πυρκαγιάς στη Λιχάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: