27 Οκτ 2009

ΠΕΝΤΕΛΗ SOS !

Μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές, τα δάση μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ!

Καλές και απολύτως αναγκαίες οι νομοθετικές ρυθμίσεις - που ευτυχώς βαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση - αλλά δεν αρκούν. Πρέπει να είμαστε εδώ, κοντά, να ελέγχουμε και να πιέζουμε συνεχώς για να πετύχουμε, όλοι μαζί, ένα βιώσιμο αποτέλεσμα!




Εάν δεν θέλουμε να μετατραπούν τα δάση σε οικόπεδα και να επεκταθεί το σχέδιο πόλεως των Αθηνών έως τον Ωρωπό, μπορούμε να φροντίσουμε για την αναδάσωση τους!

Μια ευαισθητοποιημένη ομάδα πολιτών, που αγωνίζεται για την προστασία του Πεντελικού μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

"Ένας πολύ οικονομικός, εύκολος και γρήγορα αποτελεσματικός τρόπος είναι της ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ. Για περισσότερα ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ να ασχοληθείτε, διαβάζοντας στα παρακάτω site: http://www.naturalfarming.eu/, http://www.pentelisos.org/ και http://www.spap.com.gr/

Θα γίνει ενημέρωση από κοντά σε αρκετούς ορειβατικούς συλλόγους.

Το δεύτερο site αφορά ολόκληρο το Πεντελικό όρος και όχι μόνο. Μία αρκετά ευαισθητοποιημένη ομάδα ζητά την εθελοντική εργασία όλων μας και σε συνεργασία με την πρώτη ομάδα προσπαθεί να κάνει ʽʼθαύματαʼʼ.

Επίσης, η ίδρυση του ΣΠΑΠ είναι γεγονός εδώ και πολλά χρόνια. Αυτοί ζητούν βοήθεια στο πότισμα ιδιαιτέρως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μόνο όταν ο απλός πολίτης, μαθητής, φοιτητής ενεργοποιηθεί, ασχοληθεί με την αναδάσωση και διαφύλαξη αυτού του φυσικού πλούτου, τότε και μόνον τότε μπορούμε να ελπίζουμε! ΟΛΟΙ οι ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ που ξέρουμε την αξία του βουνού, ακόμα και όσοι δεν το γνώρισαν μέχρι σήμερα, θα πρέπει ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ και να ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ!"

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!!!


ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ αυτών των ομάδων και συμμετέχετε όταν και όσο μπορείτε !

http://www.naturalfarming.eu/, http://www.pentelisos.org/, http://www.spap.com.gr/

1 σχόλιο:

ΠοδηλάτιΣΣα είπε...

Kυρία Καραβασίλη,σας εκπέμπουμε s.o.s. απο την περιοχή Πολυδρόσου Αμαρουσίου και Χαλανδρίου..
Η δημαρχία Χαλανδρίου έχει βάλει σκοπό την διαπλάτυνση της Φραγκοκλησιάς και τον άνοιγμα της 'γέφυρας πεντέλης'[το λεγόμενο γεφυράκι πολυδρόσου] και τη σύνδεση δια μέσω αυτής της λεωφόρου Κηφισσίας,Πέντέλης και Αττικης οδού.
Την ίδια στιγμή και οι δύο δήμοι [Μαρούσι-Χαλάνδρι],μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού...οι δρόμοι έχουν ανοίξει,το ρέμα μας έχει επηρρεαστεί απο την κατασκευή της Αττικης οδού,δεν έχουμε πεζοδρόμιο στην Φραγκοκλησιάς που βγαίνει στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου εδώ και 30 χρόνια,δεν υπάρχουμε για κανέναν.
Τελευταία δε,προκειμένου να εξυπηρετηθεί η λαική,οι συγκοινωνίες έχουν μεταφερθεί κατα τρόπο που ο κόσμος που τις χρησιμοποιεί,κατεβαίνει και περπατάει 10 λεπτά για να φτάσει σπίτι του.
Και σε όλα αυτά,προστίθεται η πληγή της Φραγκλοκλησιάς,ένας δρόμος που ήδη ανόητοι και ανεύθυνοι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες με τα Ι.Χ.και εαν είσαι πεζός και είναι βράδυ κινδυνεύεις,που ήδη έχει καθιζήσει ένα κομμάτι της και δεν κάνει κανείς τίποτα,θέλουν να μας κάνουν και αυτοκινητόδρομο..
Εαν γίνει,θα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για κατοίκους,παιδιά,μαμάδες,
πεζούς,ποδηλάτες,φυσικό πράσινο,αφού συνδέει τις τρείς μεγάλες αρτηρίες-πληγές...
Περιμένουμε το ΣτΕ να αποφανθεί,αλλά αν δεν δώσει τη δέουσα προσοχή??
Ζω εκεί 30 χρόνια,θα μας καταστρέψουν εντελώς...
Τι να κάνουμε?Σε ποιόν να μιλήσουμε για να σταματήσει το χάος της αυτοκινητοδρόμησης?Θα τρελλαθώ...:(:(:(
Βοηθήστε μας κάπως...
Είμαστε σε απόγνωση!

Φιλικά

Σοφία