6 Μαρ 2010

Η επιστολή των εργαζομένων στη ΒΙΟΚΕΡΑΛ όπως δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΙΟΚΕΡΑΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Για μεροληπτική και απροκάλυπτη επίθεση εναντίον της «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρίας.Μάλιστα, καταφέρονται εναντίον της γενικής επιθεωρή τριας του υπουργείου Περιβάλλοντος, κάνοντας λόγο για εκβιαστική συμπεριφορά, ενώ επιφυλάσσονται και για νομικές κινήσεις.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κύριοι, με την παρούσα επιστολή θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τη συνεχή, μεροληπτική και απροκάλυπτη επίθεση ορισμένων κύκλων πολιτών και υπηρεσιών στην εταιρία TERRA AE ΒΙΟΚΕΡΑΛ.

Συνεχώς η εταιρία εμφανίζεται ως παραβάτης και εμείς ως συνένοχοι.

Καμιά άλλη εταιρία στην ευρύτερη βιομηχανική περιοχή, καθώς και καμιά άλλη κεραμοποιία σε πανελλαδικό επίπεδο δεν καταδιώκεται με τόση μανία.

Τελευταία επιθετική, καταχρηστική και απαράδεκτη δραστηριότητα η ενέργεια της κ. Καραβασίλη Μαργαρίτας, γενικής επιθεωρήτριας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, την Τετάρτη 3/3/2010, η οποία ήλθε στη Λάρισα να παρευρεθεί στηνπεριβόητη δίκη της εταιρίας για περιβαλλοντικές παραβιάσεις, στην οποία αυτή αθωώθηκε πανηγυρικά μετά τη δικαστική διαδικασία, προσήλθε στο χώρο του εργοστασίου να κάνει έκτακτο έλεγχο.

Με εκβιαστικό τρόπο ζήτησε από συνάδελφό μας να ανοίξει τις πόρτες του εργοστασίου απογευματινή ώρα για να μπει μέσα και να κάνει περιβαλλοντικό έλεγχο σε εργοστασιακό χώρο, που βρίσκεται εκτός παραγωγικής διαδικασίας λόγω ετήσιας συντήρησης, και όταναυτός της ζήτησε επίσημο έγγραφο αυτή, σε έντονο ύφος, δήλωσε ρητά ενώπιον συναδέλφου μας ότι θα κλείσει και οριστικά τη βιομηχανία μας!

Ως εργαζόμενοι, ρωτάμε εάν σκέφτηκε εμάς και τις οικογένειές μας τη στιγμή που κλείνουν συνεχώς για οικονομικούς κυρίως λόγους επιχειρήσεις και διογκώνεται η ανεργία, τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται για τη διάσωση των θέσεων εργασίας!

Επίσης, κατηγορούμε τον εκβιασμό αυτό, καταγγέλλουμε τη μεροληπτική διαδικασία ελέγχων, η οποία έχει αποκλειστικό στόχο να καταρρακώσει το ηθικό μας και να μας κουράσει ψυχικά. Καταγγέλλουμε και επιφυλασσόμαστε νομικά για τη σύλληψη του συναδέλφου εργαζόμενου και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει μπροστά του με κάθε νόμιμο τρόπο οποιοσδήποτε αποπειραθεί να μας εκβιάσει, ενεργώντας μεροληπτικά και απειλώντας την απώλεια των θέσεων εργασίας μας».



Επισήμανση ΜΚ:

Μετά από έρευνα της εφημερίδας, πληροφορηθήκαμε ότι καμιά σύλληψη δεν έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου των Επιθεωρητών της ΕΥΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: