6 Μαρ 2010

Μαργαρίτα Καραβασίλη: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Η επιθυμία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι οποιαδήποτε ελεγχόμενη επιχείρηση, ακόμα κι αν η μέχρι τώρα λειτουργία της υπήρξε επιβαρυντική για το περιβάλλον, να συνεργαστεί με το Υπουργείο για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής

της ώστε, σεβόμενη τους εργαζομένους, τους πολίτες, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, να προβεί σε πραγματικές ενέργειες συμμόρφωσης με το νόμο, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος».

Τα παραπάνω δηλώνει σε δήλωσή της η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ως απάντηση στην ανακοίνωση των εργαζομένων στη βιομηχανία «Βιοκεράλ».


Ολόκληρο το άρθρο με τη πλήρη ανακοίνωση της ΜΚ δημοσιεύεται στη σελίδα 8 του φύλλου της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Λάρισας

1 σχόλιο:

Θ. ΚΑΝΤΕΡΕΣ είπε...

Κυρία Καραβασίλη,
Είμαι κάτοικος Αρτέμιδος.
Η πόλη μου βρίσκεται στην προέκταση του Ανατολικού διαδρόμου απογείωσης - προσγείωσης του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Θέλω να καταγγείλω ότι η κατασκευή του Αεροδρομίου έχει γίνει κατά παράβαση της περιβαλλοντικής μελέτης σύμφωνα με πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.
Η λειτουργία του γίνεται με σκανδαλώδη τρόπο καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη η Εθνική και Διεθνής νομοθεσία για τον θόρυβο, ενώ δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για την ασφάλεια των κατοίκων της.
Παρακαλώ πολύ να ελέγξετε την περιβαλλοντική παραβατικότητα του Αεροδρομίου το οποίο μας αντιμετωπίζει ως ιθαγενείς.
Ο ανατολικός διάδρομος χρησιμοποιείται για το 75% περίπου της κίνησης του Αεροδρομίου με αποτέλεσμα η Αρτέμιδα να πλήττεται από απίστευτη ηχορύπανση.
Εάν το φορτίο αυτό μετακινηθεί στον δυτικό διάδρομο και παράλληλα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στις διαδικασίες απογείωσης – προσγείωσης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η πόλη μας θα γίνει και πάλι ανθρώπινη.
Κα Καραβασίλη,
Ελπίζω στην ανταπόκρισή σας.

Θ. Καντερές
Κάτοικος Αρτέμιδος.