1 Μαρ 2010

Οι περιβαλλοντικές παρανομίες της ΒΙΟΚΕΡΑΛ τιμωρούνται από το ΥΠΕΚΑ

Τη διαγραφή της εταιρείας TERRA Α.Ε. - ΒΙΟΚΕΡΑΛ από το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS), αποφάσισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, αναθεωρώντας παλαιότερη απόφασή της, που υποβολιμιαία της υπεβλήθη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος καλεί την Επιτροπή EMAS να προβεί στις κατά νόμο ενέργειές της, σχετικά με τις περιβαλλοντικές παραβάσεις της εν λόγω εταιρείας, όπως διαπιστώθηκαν με την από 24-02-2010 Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης της ΕΥΕΠ.

Παράλληλα, η υπουργός ΠΕΚΑ έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στους χειρισμούς της Εθνικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, κατά τους διαδοχικούς ελέγχους 2006 - 2009 και τη μη προώθηση της προβλεπόμενης, κατά το Νόμο, διαδικασίας έκδοσης σχετικών Πράξεων Βεβαίωσης Παράβασης και επιβολής προστίμων και λοιπών κυρώσεων.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά την ΕΔΕ, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τριάντα (30) ημερών, θα εξετασθεί τυχόν διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων και θα αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.

4 σχόλια:

vourkari είπε...

...ελπιδοφόρο το μήνυμα απο την Υπουργό...γιατί ξέρουμε όλοι οτι το μείζον πρόβλημα είναι η ατιμωρησία, που επιτυγχάνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους...ας ελπίσουμε

Ανώνυμος είπε...

Κα Καραβασίλη, από ποιον υπεβλήθη στην Υπουργό υποβολιμιαία η απόφαση;

Είστε πλέον δημόσιο πρόσωπο, και αν θέλετε να διαφοροποιήστε από τους απανταχού γραφικούς πολιτικούς και λοιπούς σχολιαστές τέτοιου είδους, τέτοιες δηλώσεις δεν θα πρέπει να μένουν ασυνόδευτες από συγγκεκριμένα στοιχεία.

Αφήστε που αυτό που γράφετε αντανακλά πολύ άσχημα στην ίδια την Yπουργό.

Χρίστος Μ.

Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε...

Ως δημόσιο πρόσωπο σας πληροφορώ ότι όλα τα στοιχεία αποτελούν δημόσιο κτήμα και μπορείτε να τα ζητήσετε στην πηγή τους (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Γενική Επιθεώρηση, Κηφισίας 1-3 Αμπελόκηποι, τηλ: 210 8701804)

Εδώ είναι ένα ιστολόγιο - forum ενημέρωσης και διαλόγου και όχι δημόσια υπηρεσία.

Σχετικές ανακοινώσεις δημοσιεύθηκαν (Δελτία Τύπου) στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ www.minenv.gr

Ανώνυμος είπε...

Κ. Καραβασίλη,

1. Ελπίζω να μην περιμένετε από τον μέσο εργαζόμενο να πάει ο ίδιος/α στο Υπουργείο για να ζητήσει πληροφορίες. δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν οι συνεργάτες σας και τα κινήματα πολιτών, αλλά οι περισσότεροι από μας έχουμε δουλειές.

2. Οργανωθείτε πρώτα στο υπουργείο έτσι ώστε να ξέρετε που είναι το γραφείο ποιου και μετά πείτε μας να σας γράψουμε ρωτώντας σας πράγματα. Ελπίζω οι άλλες πτυχές της δουλειάς σας να είναι πιο οργνωμένες.

3. Γράφετε: "Ως δημόσιο πρόσωπο σας πληροφορώ ότι όλα τα στοιχεία αποτελούν δημόσιο κτήμα και μπορείτε να τα ζητήσετε στην πηγή τους." Με το συμπάθειο, αλλά είναι σαν να ακούω τον Σουφλιά να μου μιλά με αυτό που μου γράφετε παραπάνω.

4. Το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ δεν έκανε λόγο για απόφαση που υποβολιμαία υπεβλήθει στην Υπουργό. Εσείς το γράφετε αυτό. Και αφού εσείς το γράφετε, πρέπει να μας πείτε - στα πλαίσια της ενημέρωσης και της διαφάνειας - από ποιον έγινε αυτή η υποβολιμαία υποβολή.. Το: "γράψε στο υπουργείο να σου πουν" είναι θέση που δε σας τιμά και θυμίζει τις πρακτικές απέναντι στις οποίες λέτε ότι αγωνίζεστε.

με εκτίμηση,

ΧΜ