21 Μαρ 2010

"Για κάθε δένδρο που καίγεται θα φυτεύουμε δύο"

Στη δενδροφύτευση της Πεντέλης βρέθηκαν η υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=111052

Συνολικά 20.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν στην περιοχή δίπλα απο το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, η οποία κάηκε απο τις πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου.

Και σε αυτή τη δενδροφύτευση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το ΣΚΑΪ, η προσέλευση των εθελοντών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Το «παρών» στη δενδροφύτευση έδωσαν, εκτός από τους χιλιάδες απλούς πολίτες, και αρκετά στελέχη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία επίσης παραβρέθηκε στη δενδροφύτευση, τόνισε ότι το ξεκάθαρο συμβολικό μήνυμα αυτής της ενέργειας είναι ότι «για κάθε δέντρο που καίγεται, θα φυτεύουμε δύο».

Παράλληλα, επισήμανε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες, ώστε να περιοριστούν πραγματικά οι καταπατήσεις αυτών των εκτάσεων.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος προγραμματίζει να αναδασώσει τα επόμενα 4 χρόνια 100.000 στρέμματα στις καμένες εκτάσεις της Βορειανατολικής Αττικής. «Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα χρειάζεται καλή οργάνωση, πολλή δουλειά και καλό συντονισμό. Πρέπει να κινητοποιηθεί όλη η κοινωνία και ήδη τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι δενδροφυτεύσεις έγιναν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: