16 Απρ 2010

Διακοπή εργασιών και έλεγχος οικοδομικής άδειας στο κτίσμα της Σαντορίνης

Παρέμβαση υπουργείου Περιβάλλοντος μετά τις αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ


Σήμα διακοπής των οικοδομικών εργασιών σε κτίριο στην Οία εξέδωσε το Πολεοδομικό Γραφείο Θήρας, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο ΣΚΑΪ με επανειλημμένα ρεπορτάζ, δημοσιεύοντας τις καταγγελίες του κοινοτάρχη Οίας, Γιώργου Χάλαρη, για παράνομη δόμηση κτιρίου, που αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα (τμήμα του οποίου πιθανώς βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η οποία αποτελεί μνημείο φυσικού κάλλους διεθνούς σημασίας, επικοινώνησε άμεσα με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα για το θέμα

Το Πολεοδομικό Γραφείο Θήρας ενήργησε με την ιδιότητα της αρμόδιας υπηρεσίας για την έκδοση και τον έλεγχο της εφαρμογής της πολεοδομικής και κτιριολογικής νομοθεσίας και διενεργεί, παράλληλα, έλεγχο του σχετικού φακέλου για το σύννομο ή όχι της οικοδομικής άδειας και των εργασιών που εκτελέστηκαν.

«Το ΥΠΕΚΑ συνεργάζεται με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας για την αποστολή του φακέλου στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για περαιτέρω ενδελεχή εξέταση. Εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις στις εκδοθείσες Διοικητικές Πράξεις, ο φάκελος θα διαβιβασθεί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την εξέταση αυτών και την επιβολή κυρώσεων, καθώς και στον οικείο Εισαγγελέα για τυχόν ποινικές ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: