20 Απρ 2010

Συνάντηση για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας



Συνεχίζοντας σειρά ενημερωτικών επαφών σχετικά με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", κ. Στρατουδάκη, τη Δευτέρα 19.04.10.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Ειδική Γραμματέας ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ενέργειες της εταιρείας, προκειμένου να αποκατασταθούν χρονίζοντα προβλήματα των Μεταλλείων και της ευρύτερης περιοχής, με την επιδίωξη βελτιστοποίησης της λειτουργίας τους και ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Υποδηλώθηκε η επιθυμία της εταιρείας για έναν ανοικτό διάλογο, προκειμένου να ενημερωθεί η Τοπική Κοινωνία και η Πολιτεία για τα σχέδιά της, στη βάση μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης, ενόψει μάλιστα της εκπόνησης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Η Ειδική Γραμματέας επεσήμανε στην Εταιρεία τους πάγιους στόχους του ΥΠΕΚΑ που είναι:

1. Η ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας
2. Η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος
3. Η ορθολογική διαχείριση του εθνικού φυσικού πλούτου
4. Η προστασία της αειφόρου ανάπτυξης των περιοχών της χώρας
5. Η συνεργασία και η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, με ισότιμο τρόπο, στις αποφάσεις
6. Η ενθάρρυνση χρήσης βέλτιστων καθαρών τεχνικών και τεχνολογιών αιχμής  

Εξέλιξη των μέχρι τώρα ενημερωτικών επαφών θα είναι η  επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος στην περιοχή των Μεταλλείων, μαζί με Κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και επιστημόνων του ΙΓΜΕ, ώστε επιτόπου να διαπιστωθούν τα προβλήματα και οι δυνατότητες θεραπείας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: