9 Ιουν 2010

Έκτακτος έλεγχος επιθεωρητών περιβάλλοντος στο Αττικό Νοσοκομείο

ΥΠΕΚΑ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε αιφνιδιαστική έφοδο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Υγείας στο νοσοκομείο «Αττικό», τις πρωινές ώρες σήμερα, υπό το συντονισμό του Γενικού Επιθεωρητή κ. Παναγιώτη Μέρκου, διαπιστώθηκε ότι μεγάλες ποσότητες νοσοκομειακών αποβλήτων συγκεντρώνονταν σε ανοικτό χώρο αποθήκευσης του εν λόγω νοσοκομείου.

Φορτηγά πιστοποιημένης εταιρείας μετέφεραν τις νυχτερινές ώρες τα απόβλητα από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία του Νομού Αττικής με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, κατά δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας.

Διαπιστώθηκε σειρά περιβαλλοντικών και άλλων παραβάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Σημειώνεται ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνα και η αποθήκευση, μεταφορά και διάθεσή τους διέπεται από ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία.

Μετά από επέμβαση των αστυνομικών αρχών και του Εισαγγελέα τηρήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου και σχηματίζεται δικογραφία.

Εκτός των επί τόπου ευρημάτων διερευνάται ο προορισμός και σκοπός της μεταφοράς των αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου παράνομης διακίνησής τους στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό και της διάθεσής τους ως καύσιμη ύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: