2 Αυγ 2010

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ανοίγουν το φάκελο "Ελαφόνησος"

Μετά την Εισαγγελία Γυθείου και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος παρεμβαίνουν στην Ελαφόνησο.


Με έγγραφό του, ο γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος, ζητά από τις Υπηρεσίες να επανελέγξουν πράξεις και αποφάσεις τους, καθιστώντας σαφές, ότι θα διαβιβάσει στην Δικαιοσύνη κάθε πράξη που αποκλίνει της νομιμότητας.

Ενημερώνει, επίσης, τον κοινοτάρχη, Χαράλαμπο Λιάρο, που, δηλώνει άγνοια της σχετικής απόφασης, ότι η Ελαφόνησος είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA και ως εκ τούτου, αποτελεί προστατευόμενη περιοχή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ - που αποτελεί απάντηση σε όσα υποστηρίζει σε έγγραφη διαμαρτυρία του ο κοινοτάρχης - ο κ. Χ. Λιάρος, έχει πωλήσει, μέσω πληρεξουσίων, τουλάχιστον, πέντε εκτάσεις, στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας του Σίμου, στις οποίες φέρεται ως συνιδιοκτήτης.

Ειδικότερα για την πώληση, το 1998, έκτασης, περίπου, έξι στρεμμάτων, στην παραλία του Σίμου (υπόθεση που ο ΣΚΑΪ, ανέδειξε το 2008), τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, ο Σταθμός μας, δείχνουν, ότι η πώληση έγινε, μέσω πληρεξουσίου, από το 92 ετών (την περίοδο εκείνη), πατέρα του κοινοτάρχη, Κοσμά Λιάρο.

Για λασπολογία στο πρόσωπο του έκανε λόγο τη Δευτέρα στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο κοινοτάρχης Ελαφονήσου αναφέροντας ως επιχείρημα ότι δεν υπάρχει το όνομά του στο επίμαχο αγροτεμάχιο.

και ΕΔΩ:
Ελαφόνησος: παρέμβαση Εισαγγελέα και Επιθεωρητή Περιβάλλοντος
http://www.econews.gr/2010/08/02/news-elafonisos-liaros/

Δεν υπάρχουν σχόλια: