4 Αυγ 2010

Γκρεμίζουν την παρανομία στον Υμηττό

Νέα αυθαίρετα κτίσματα και παράνομες περιφράξεις στον Υμηττό...



Κατεδαφίστηκε την Τετάρτη η παράνομη μάντρα που εντόπισε η κάμερα του ΣΚΑΪ στην Άνω Γλυφάδα, ενώ η δημοτική αρχή συνεχίζει να γκρεμίζει παράνομες περιφράξεις.

"Μετά το Δεκαπενταύγουστο θα ρίξουμε όλα τα παράνομα κτίσματα και τις περιφράξεις", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος. Συμπλήρωσε πως η έλλειψη δασαρχείου στον Υμηττό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Στο μεταξύ, η κάμερα του ΣΚΑΪ κατέγραψε μεγάλο αριθμό αυθαίρετων κτισμάτων και παράνομων περιφράξεων κατέγραψε στους πρόποδες του Υμηττού στην περιοχή της Γλυφάδας.

Καταπατητές περιφράσσουν δημόσια δασική γη του Υμηττού και αρκετοί διεκδικούν τις εκτάσεις με εικονικές κληρονομιές και πλαστά συμβόλαια, υποστήριξε από την πλευρά του στο σταθμό μας ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας και υπεύθυνος πολεοδομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος αναγνώρισε ότι είναι πολύ δύσκολη η καθημερινή αστυνόμευση στη Γλυφάδα, καθώς είναι μεγάλος δήμος. «Κτίζουν μάντρα σε μια νύχτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι η Πολεοδομία δεν έχει εκδώσει καμία άδεια για όλη την εκτός σχεδίου περιοχή της Γλυφάδας.

Σε πολλές περιοχές του Υμηττού υπάρχουν παράνομες χωματερές με μπάζα και σκουπίδια ενώ η παράνομη βόσκηση στο βουνό, καταστρέφει οποιαδήποτε προσπάθεια της φύσης για αναγέννηση.

Μιλώντας στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη τόνισε ότι θα κατατεθεί σύντομα το νέο προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Υμηττού και θα δημιουργηθεί η νέα υπηρεσία άμεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων.

Η κα. Καραβασίλη χαρακτήρισε «πολύπαθη περιοχή» τον Υμηττό και είπε ότι η Τετάρτη ήταν μία ευχάριστη μέρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι για να διαφυλαχθεί η νομοθεσία, πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου, καθώς οι ήδη υπάρχοντες δεν επαρκούν.

Τέλος κατήγγειλε ότι σε μερικές περιοχές της Ελλάδας σε περιπτώσεις καταπατήσεων η Τοπική Αυτοδιοίκηση «κάνει τα στραβά μάτια» και ορισμένες φορές η αστυνομία δε συνεργάζεται όπως πρέπει.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=203426

Δεν υπάρχουν σχόλια: