28 Νοε 2010

Περιβαλλοντική Επιθεώρηση στην κεραμοποιία TERRA ΑΕ- ΒΙΟΚΕΡΑΛ



Μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθήκη της εταιρείας «TERRA ΑΕ- ΒΙΟΚΕΡΑΛ» την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Ειδική Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΕΠΕ) σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) ενεργοποίησε τις τοπικές υπηρεσίες και εισηγήθηκε τη σφράγιση των εγκαταστάσεων για την ανεμπόδιστη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς και των ενδεχόμενων επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και μετά από ενέργειες συντονισμού του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος η ΕΥΕΠ παρουσία της Ειδικής Γραμματέως Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτας Καραβασίλη, διενήργησε περιβαλλοντικό έλεγχο σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες.

Οι επιθεωρητές προέβησαν σε δειγματοληψίες υλικών, αποβλήτων, εδαφών και νερών από τους χώρους της δραστηριότητας προκειμένου, και σε συνέχεια προηγούμενης επιθεώρησης, να διευκρινίσουν το είδος των καυσίμων που χρησιμοποιείται από την εταιρεία και τις επιπτώσεις από τη διαχείρισή τους και τη λειτουργία της δραστηριότητας.

Παράλληλα με τον έλεγχο η διεύθυνση ανάπτυξης της νομαρχιακής αρχής Λάρισας προέβη παρουσία εισαγγελέα σε σφράγιση του εξοπλισμού παραγωγής και των αποθηκευτικών χώρων της δραστηριότητας, σε εφαρμογή απόφασης του νομάρχη Λάρισας για διακοπή λειτουργίας της μετά από σχετική εισήγηση του γενικού Επιθεωρητή περιβάλλοντος.

Η ΕΥΕΠ παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς και θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα των ελέγχων της.

Τέλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα επανεξετάσει την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της δραστηριότητας προκειμένου να τεθεί αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: