23 Αυγ 2011

Το ΥΠΕΚΑ απαντά: Θα εφαρμοστεί ο νόμος στο παράνομο νεκροταφείο Γλυφάδας !

Σε Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διαμήνυσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για το παράνομο κοιμητήριο της Γλυφάδας, εξήγγειλε αλλαγές στο ν/σ για τα αυθαίρετα, επέμεινε στο μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.


«Στη Γλυφάδα θα εφαρμοστεί ο νόμος»

Ειδικότερα, για το κοιμητήριο της Γλυφάδας ο κ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε μεν ότι η Πολιτεία δεν έχει κάνει τη δουλειά της σωστά για τη χωροθέτηση και τη διασφάλιση των απαραίτητων χώρων για νεκροταφεία, εντούτοις διευκρίνισε ότι αυτό δεν δικαιολογεί την αυθαιρεσία και πράξεις όπως του δημάρχου Γλυφάδας.

«Δεν γίνεται εγκατάσταση παράνομου νεκροταφείου, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, αυτό προσβάλει και τους ανθρώπους που θάβονται εκεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, υπάρχουν εναλλακτικοί χώροι και σε όμορους δήμους για την εγκατάσταση κοιμητηρίων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι ο νόμος για το παράνομο νεκροταφείο θα εφαρμοστεί, ενώ εξήγγειλε συνάντηση με το δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: