23 Νοε 2008

Αποκαλύψεις για μόλυνση - σοκ στον Ασωπό

23 11 2008

Βολές κατά του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για το θέμα του Ασωπού εξαπέλυσε ο Χ. Σμυρνιώτης, συνδικαλιστής του ΙΓΜΕ, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα και την απαξίωση του ινστιτούτου.

Αποκάλυψε ότι η ρύπανση των υπόγειων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο παραδέχεται το υπουργείο. Ανέφερε επίσης ότι τα εργοστάσια σταμάτησαν να διοχετεύουν με σωλήνες τα λύματά τους στον ποταμό, τα παραδίδουν όμως σε βυτία, που τα αδειάζουν σε άλλα σημεία και καταλήγουν τελικά στον Ασωπό.

«Η εικόνα είναι γνωστή από πέρυσι στο υπουργείο», πρόσθεσε και ανέφερε ότι το ΙΓΜΕ εκπόνησε για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ μελέτη για τις 100 πιο επιβαρημένες περιοχές όσον αφορά τα υπόγεια ύδατα, την οποία η χώρα μας οφείλει να υποβάλει στην Κομισιόν. Δεν έδωσε όμως περισσότερα στοιχεία λόγω δεσμεύσεων που περιλαμβάνει η σύμβαση.

* Παντελή έλλειψη σχεδιασμού στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου διαπιστώνει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γ. Αλαβάνος και αναφέρει ότι δεν φαίνεται να υλοποιούνται οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης. Στο πόρισμά του είχε εντοπίσει παραλείψεις στους ελέγχους των εργοστασίων με επικίνδυνα απόβλητα. «Αν εξακολουθήσει ο εφησυχασμός, τα προβλήματα θα διογκωθούν και, μετά από λίγα χρόνια, η περιοχή θα βιώνει χειρότερες καταστάσεις», υπογραμμίζει το ΤΕΕ.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=34115012

Δεν υπάρχουν σχόλια: