18 Δεκ 2008

Η απόφαση του δικαστηρίου για την Καραβασίλη


Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Ζαμπετάκη: http://environmentfood.blogspot.com/"Είναι απίστευτα τα ΜΜΕ... ο μεν skai.gr μιλά για καταδίκη..., ενώ η "έγκριτη" Κ...μιλά για απαλλαγή...!

Αλλά, τι ακριβώς συνέβη στα αλήθεια;;;; Απαλλάχθηκε;;;;; Καταδικάστηκε;;;;;

Και οι δύο εκδοχές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί συνέβησαν και τα δύο: Αθωώθηκε και καταδικάστηκε! Ανάλογα πώς θέλει να τις διαβάσει ο καθένας.

Πάντως, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε την κυρία Καραβασίλη :

Αθώα για εννέα (9) από τα δεκατρία (12) σημεία (φράσεις από τα δημοσιεύματα του Νοεμβρίου 2007) τα οποία εμπεριέχονταν στο κατηγορητήριο, και αφορούν στο σύνολο σχεδόν της κριτικής που άσκησε η κυρία Καραβασίλη για την Πολιτεία και την ΕΥΕΠ για χειρισμούς στην υπόθεση της ρύπανσης του Ασωπού - σημεία η αλήθεια των οποίων τεκμηριώθηκε απόλυτα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Ένοχη για τα υπόλοιπα τρία (3) σημεία, όπου αναφέρεται το όνομα του Προϊσταμένου (τότε) του Τομέα Νοτίου Ελλάδας και νυν Γενικό Επιθεωρητή της ΕΥΕΠ (π.χ. "Ατόνισαν οι έλεγχοι από το 2005 γιατί ο Προϊστάμενος του Τομέα, κ. Δερμιτζάκης δεν συμμεριζόταν το ενδιαφέρον μου για τον Ασωπό....", είχε δική του πολιτική ..... άρνηση διενέργειας επιθεωρήσεων..... είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία εν αγνοία μου").

Για τα τρία προαναφερόμενα σημεία για τα οποία κρίθηκε ένοχη εκδικάστηκε ποινή πέντε (5) μηνών φυλάκιση (!!!) με αναστολή.

Η κυρία Καραβασίλη άσκησε αμέσως έφεση.....

Το πιό σημαντικό όμως είναι ότι η δίκη αυτή ήταν μια δίκη υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα της περιοχής Οινοφύτων-Ασωπού και ότι το Δικαστήριο αναγνώρισε το πρόβλημα της ρύπανσης στον Ασωπό και την ανάγκη αντιμετωίσής του και αποφάσισε να διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης με τα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο Εισαγγελέα για την διενέργεια έρευνας σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες των βιομηχανικών μονάδων που ρυπαίνουν και άλλων παραγόντων που εμπλέκοντα!!!!

Άρα ο αγώνας συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: