24 Φεβ 2009

Μνημείο αδιαφορίας ο Ασωπός (Ειδήσεις ΣΚΑΙ, 23/02/2009)


ΔΕΙΤΕ συγκλονιστικό ρεπορτάζ από τα νεώτερα των αποκαλύψεων για την Τραγωδία του Ασωπού ΕΔΩ: http://www.skai.gr/master_avod.php?id=112299&lsc=1


"Πρόστιμα παρωνυχίδα" για τον Ασωπό


Στη Βουλή και πάλι το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία, ενώ συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα το οδοιπορικό του ΣΚΑΪ στην ευρύτερη περιοχή.

"Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον Ασωπό είναι παρωνυχίδα, και πολύ λίγο ενοχλούν τις βιομηχανίες" ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Απαντώντας, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης υποστήριξε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2007 έχουν γίνει 153 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, σε βιομηχανίες που ρύπαιναν τον ποταμό. Πρόσθεσε ότι η απορρύπανση του Ασωπού έχει χειροπιαστά αποτελέσματα ως προς την περιβαλλοντική αναβάθμισή του.

Ο κ. Λεβέντης ρώτησε τον υφυπουργό αν γνωρίζει ότι τα Οινόφυτα δεν υδροδοτούνται εξ' ολοκλήρου από την ΕΥΔΑΠ, ότι έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από καρκίνο και ότι ο κ.
Θανάσης Παντελόγλου μαζί με τον ιερέα Οινοφύτων Ιωάννη Οικονομιδη κατηγορούνται για την δράση τους.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί να παραγράφεται το έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Τόνισε ότι η χώρα αποκτά εθνικό σχέδιο διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, η σχετική κοινοτική οδηγία έχει υπογραφεί από του αρμόδιους υπουργούς και βρίσκεται στο ΣτΕ για την τελική του επεξεργασία. Επίσης, ο Οργανισμός Αθήνας δοκιμάζει γενικό πολεοδομικό κανονισμό για Ωρωπό και Συκάμινο καθώς και Προεδρικό Διάταγμα που θα βάλει τάξη στις οχλουσες βιομηχανίες.

Ο ΣΚΑΪ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, υπογράφοντας στην ιστοσελίδα skai.gr/asopos. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα οι υπογραφές έχουν φτάσει περίπου τις 5.800.

Δεν υπάρχουν σχόλια: