19 Μαρ 2009

Από τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ: Πρόστιμα για τον Ασωπό (18/03/2009)










Δείτε το ρεπορτάζ για τα νέα πρόστιμα σε βιομηχανίες στον Ασωπό από τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ και ΜΑΘΕΤΕ για το ποια είναι η λύση - κατά το ΥΠΕΧΩΔΕ.

... "Την οριστική λύση θα τη δώσει η μελέτη Λοϊζίδου! Σε έξι μήνες θα είναι έτοιμη"... είπε ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων.

Αλλά, νομίζω ότι μιλώντας στο ΣΚΑΙ-ΔΡΑΣΗ η κα Λοϊζίδου ανέφερε ότι θα απαιτηθούν δύο χρόνια για την ολοκλήρωση της μελέτης και για την κατασκευή (;) εάν και εφόσον χρηματοδοτηθεί άγνωστο πόσος χρόνος θα απαιτηθεί!

Ποιός από τους δύο μας κοροϊδεύει;;;; Αν και δεν βρίσκεται εκεί μόνο το πρόβλημα. Έχει πολλές πτυχές και πολύ μαύρο-γκρίζο.

Όπως η τοξίνωση τόσων ανθρώπων, το νερό, ο υδροφόρος ορίζοντας, τα βαρέα μέταλα, το εξασθενές χρώμιο, η συνεχιζόμενη επέκταση της ρύπανσης, η ποιότητα των επανελέγχων, η αποκατάσταση, οι αποζημιώσεις, η οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής περιοχής, κλπ, κλπ.....

Και φυσικά κουβέντα για όλα αυτά! Να σώσουμε μόνο τα προσχήματα, δηλαδή. Αλλά ούτε και ο ΣΚΑΙ τα ανέφερε, ούτε με άφησε να ακουστώ! Γιατί εγώ τα είπα, μίλησα για όλα, αλλά "με έκοψε" κυριολεκτικά... Κρίμα!
Μ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: