17 Μαρ 2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


Το Σάββατο, 21 Μαρτίου, ημερομηνία όπου θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών Ανατ. Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, στα διόδια, είναι και Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης!

Μοναδική συγκοιρία: Βεβαίως δεν είναι δυνατό να συνδυαστεί εύκολα η μία κίνηση - δράση με μια παγκόσμια επέτειος προς τιμήν της ποίησης, ωστόσο η ποίηση βρίσκεται παντού. Δίνει δύναμη, εμψυχώνει το συναίσθημα, οπλίζει με αισιοδοξία τις ψυχές, ατσαλώνει το νου...

Και "εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, από τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο", όπως έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος.

Και ναι: Εμείς ταχθήκαμε σε έναν αγώνα, όλοι μαζί, για να ενώσουμε τις φωνές όλων των πολιτών σε μία ενιαία διεκδίκηση για το δικαίωμα στο καθαρό νερό, στην ΄προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος σε μια εποχή που η Πολιτεία "σφηρίζει" αδιάφορα!

Και με την ευκαιρία, μάθετε για μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργανώνεται στη Λιβαδιά από το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ και το Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, που θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αφιερωμένη στα 100 χρόνια απο την γέννηση του ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ http://symparataxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: