1 Απρ 2009

Μήνυμα στην Ουάσιγκτον από Παρίσι - Βερολίνο


Πόσο σαφές είναι το μήνυμα, από την G20 στο Λονδίνο, για ένα "νέο κανονιστικό πλαίσιο" του διεθνούς οικονομικού συστήματος;
...........................
ρεπορτάζ από ειδήσεις του ΣΚΑΙ εδώ: http://www.skai.gr/master_avod.php?id=116285

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, κατακλύζουν τους δρόμους του Λονδίνου. Η αστυνομία κρατά συγκεντρωμένους στο κτίριο της Τράπεζας της Αγγλίας, τους διαδηλωτές, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια. Κατά τα επεισόδια το μεσημέρι, έγιναν 23 συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την ανεργία, την ανισότητα και τη φτώχεια, τη μεταχείριση των μεταναστών, τον πόλεμο στο Ιράκ, την απληστία των τραπεζών και τις οικονομικές πολιτικές των κρατών, τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και την αδράνεια απέναντι στις κλιματικές αλλαγές.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο Θανάση Γκαβό, ο διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου και μέλος της κεντρικής Επιτροπής του σοσιαλιστικού κόμματος εργατών Άλεξ Καλινίκος, υποστήριξε ότι ο "νεοφιλελευθερισμός εχει χάσει την αυτοπεποίθησή του". Παράλληλα, ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής, τόνισε ότι οι διαδηλώσεις για τη Σύνοδο είναι σπουδαιότερες από την ίδια τη Σύνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: