29 Απρ 2009

Στους Δήμους ο αιγιαλός λιμνών και ποταμών-ΤΕΕ και ΔΣΑ μιλούν για εμπορευματοποίηση του αιγιαλού

Για εμπορευματοποίηση του αιγιαλού κάνουν λόγο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, με αφορμή, απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας, που προβλέπει την απευθείας παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού σε ιδιώτες από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι επιστημονικοί φορείς επισημαίνουν ότι στην απόφαση δεν υπάρχει πρόβλεψη για διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του αιγιαλού και καλούν την τοπική αυτοδιοίκηση να μην υλοποίηση την απόφαση και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κάθε άλλο αρμόδιο δικαστικό λειτουργό να παρέμβουν, όπως αναφέρουν "για τη τήρηση της νομιμότητας σε συνδυασμό με την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας".

Σχετικά θέματα
Θετικές αντιδράσεις για την εκμετάλλευση των αιγιαλών
Στους Δήμους ο αιγιαλός λιμνών και ποταμών
Παρά τις έντονες αντιδράσεις, το δρόμο για τη Βουλή παίρνει το σχέδιο νόμου για το νέο χωροταξικό σχεδιασμό του τουρισμού, που εγκρίθηκε απο την Κυβερνητική Επιτροπή. Όπως υποστήριξε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, πρόκειται για μία μεγάλη μεταρρύθμιση που αναμορφώνει πλήρως την τουριστική ανάπτυξη της χώρας... (για περισσότερα κλικάρετε ΕΔΩ: http://www.skai.gr/master_story.php?id=119261

Δεν υπάρχουν σχόλια: