1 Μαΐ 2009

Δυσοσμία στον Ασωπό

Επανήλθε η ρύπανση και η δυσοσμία στον Ασωπό ποταμό λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη μελών της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής. Αυτόπτης μάρτυρας η τηλεοπτική "ΣΚΑΪ – Δράση" που βρέθηκε την Πέμπτη, 30-04, στα Οινόφυτα.

Εκεί βρέθηκε και ο επικεφαλής του κόμματος "Δράση" Στέφανος Μάνος ο οποίος τόνισε ότι το περιβάλλον αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν στον Ασωπό λέγοντας ότι κάποιοι με κολπάκια προσπαθούν να ξεφύγουν από κανόνες και όρια. Ο κ. Μάνος είπε επίσης ότι η ανταγωνιστικότητα αυξάνεται μόνο όταν η βιομηχανία τηρεί ευλαβικά του νόμους και τους κανόνες. Ανέφερε ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με την νομοθετική του πρωτοβουλία πριν από ενάμιση χρόνο έκανε απλά επίδειξη δύναμης. Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του επειδή η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει σε ρύθμιση σχετικά με τα όρια του εξασθενούς χρωμίου...

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Παντελόγλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού Οινοφύτων, τόνισε στη ραδιοφωνική "ΣΚΑΪ Δράση" ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να λέει ψέματα για τα αποδεκτά όρια συγκέντρωσης εξασθενούς χρωμίου στο νερό. "Η νέα θέση της ΕΕ είναι να μην υπάρχει καθόλου συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου στο νερό" δήλωσε.
Για περισσότερα ΔΕΙΤΕ το βίντεο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ http://www.skai.gr/master_avod.php?id=119344

Δεν υπάρχουν σχόλια: