23 Μαΐ 2009

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΕΙ: "Προεκλογική σιγή για τη ρύπανση στον Ασωπό"


Από τη Λίνα Γιάνναρου

Θα το έχετε παρατηρήσει: εν όψει των ευρωεκλογών, το ενδιαφέρον για το «περιβάλλον» έχει αναζωπυρωθεί, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν κρίσιμες μάχες υπέρ αυτού στην ευρωπαϊκή αρένα.

Περίεργο λοιπόν που οι επικεφαλής των κομμάτων και των ευρωψηφοδελτίων δεν έχουν καταδεχτεί να απαντήσουν στα λιγοστά ερωτήματα που μέσα από μια ανοικτή επιστολή τούς έχουν απευθύνει οι πολίτες των Οινοφύτων, σχετικά με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική πληγή της χώρας, τη ρύπανση του Ασωπού. Ποια η θέση του κόμματός σας για το έγκλημα του Ασωπού; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε κατά τη θητεία σας;

Αυτά τα απλά ρώτησαν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, πριν από δύο εβδομάδες, τα μέλη του Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού των Οινοφύτων, με πρώτον απ’ όλους τον παπα-Γιάννη Οικονομίδη, για να λάβουν ως απάντηση την απόλυτη σιγή.

Εξαίρεση αποτέλεσαν το Κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων που δεσμεύθηκε να προσκαλέσει τους ξένους ευρωβουλευτές να επισκεφθούν τον Ασωπό και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πιέσει για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών οδηγιών στην επίμαχη περιοχή.

Εν τω μεταξύ, οι ίδιοι οι κάτοικοι των Οινοφύτων και των γύρω περιοχών συνεχίζουν να εξυπηρετούνται με εμφιαλωμένα νερά, καθότι από τις βρύσες τους εξακολουθεί να τρέχει, αντί για νερό, ένα σκούρο, δύσοσμο υγρό.

Τα προβλήματα στη λειτουργία του ταχυδιυλιστηρίου, που υδροδοτεί την περιοχή με νερό από το Μόρνο, συνεχίζονται...


ΚΑΙ Ο ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ:

"Σουφλιά-Γιαννάκου και Κουβέλη-Παπακωνσταντίνου ...πού είστε? καλά ο Σουφλιάς είναι και κουφός και η Μαριέττα δεν έχει καλές σχέσεις μαζί μου ... αλλά ο Σπύρος o Κουβέλης και ο Γιώργος ο Παπακωνσταντίνου του Κινήματος...πού είναι"?

ΚΑΛΩΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: