25 Μαΐ 2009

Μπλόκο σε πείραμα για τον Ασωπό


Οι αρμόδιες αρχές αρνούνται τη χρηματοδότηση πειράματος σε φυτά που καλλιεργούνται στην Θήβα.

Στον αέρα το πείραμα που ετοιμάζει ο καθηγητής στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών Θεολόγος Μιμίδης για να διαπιστωθεί εάν τα προϊόντα που καλλιεργούνται στη Θήβα, επηρεάζονται από τη ρύπανση που υπάρχει στον Ασωπό ποταμό.
Στο εργαστήριο, η ομάδα του είχε ξεκινήσει πειράματα σε φυτά και βολβούς - όπως για παράδειγμα σε καρότα και σε κρεμμύδια - για να αποδειχτεί και επιστημονικά, εάν τα προϊόντα αποκτούν τη ρύπανση από το εξασθενές χρώμιο και τα άλλα βαρέα μέταλλα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Μιμίδης ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές αρνούνται τη χρηματοδότηση του πειράματος και η μελέτη στηρίζεται μέχρι στιγμής μόνο από το πανεπιστήμιο. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνεται σκόπιμα κάτι τέτοιο προκειμένου να μην υπάρχουν αποτελέσματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή 29 Μάη θα γίνει μεγάλη εκδήλωση-συναυλία στο Πολυτεχνείο για την Γκιώνα. Το θέμα αφορά ταυτόχρονα και την καταστροφή του βουνού από τις μεταλλευτικές εταιρίες του βωξίτη, αλλά και την τρομοκρατία κατά των κατοίκων που αντιστέκονται. Στις 30 Μάρτη καταστρέψανε με εμπρησμό το σπίτι μέλους της κίνησης για την σωτηρία της Γκώνας. Γι’ αυτό ανεβάστε στο blog σας, ή διαδώστε σε φίλους και γνωστούς την εκδήλωση. Περισσότερα στο blog της Γκιώνας