5 Μαΐ 2009

Ο «πράσινος» εισαγγελέας

Κι όμως, για την προστασία του αττικού περιβάλλοντος υπάρχει πλέον και ο αρμόδιος εισαγγελέας, που δηλώνει απογοητευμένος από τη στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Της ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΠΑ-ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ

Η απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής, με τις υποτυπώδεις και συχνά ατελέσφορες δομές διοίκησης που αφορούν την οικολογία, δεν αγγίζει μόνο τα υπουργεία, αλλά ακόμη και την Εισαγγελία Αθηνών! Γνωρίζατε, αλήθεια, ότι η πρωτεύουσα για την προστασία του αττικού περιβάλλοντος διαθέτει εισαγγελέα Περιβάλλοντος; Πιθανόν όχι.

Χαμένος στα γραφειοκρατικά γρανάζια και χωρίς καμία υποδομή, ο θεσμός στη χώρα μας υπολειτουργεί. Μην ανησυχείτε, όμως. Σχεδόν κανείς δεν το ξέρει. Το αγνοούν οι τοπικοί άρχοντες, τα κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Περιφρονημένος θεσμός.

Παρότι ο θεσμός του εισαγγελέα Περιβάλλοντος στη χώρα μας είναι άγνωστος και περιφρονημένος, στην υπόλοιπη Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία, είναι καταξιωμένος όχι μόνο από τη σπουδαιότητα του αντικειμένου του, αλλά και από την υποδομή, την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες που τον πλαισιώνουν.
Απογοητευμένος δηλώνει ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, εισαγγελέας Αθηνών, αρμόδιος για το περιβάλλον, όχι μόνο για την έλλειψη υποδομής, αλλά και για την ανυπαρξία ενδιαφέροντος εκ μέρους της κυβέρνησης. «Πρόσφατα, διά στόματος υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ υπήρξε εξαγγελία ότι θα συσταθεί υπηρεσία κατεδάφισης των αυθαιρέτων. Αναγνωρίζει, λοιπόν, επίσημα η πολιτεία ό,τι μέχρι τώρα δεν κατεδάφιζε λόγω του πολυδαίδαλου της ελληνικής νομοθεσίας. Στην Ελλάδα, όμως, τα θαύματα κρατούν μόνο τρεις ημέρες... Δυστυχώς δεν αισιοδοξώ καθόλου για το περιβάλλον στη χώρα μας», μας δήλωσε.

Για περισσότερα, κλικάρετε στον τίτλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: