27 Μαΐ 2009

Κίνητρα για "πράσινο επιχειρείν"


Ο υπουργός Ανάπτυξης συνεχίζει να ανακοινώνει μέτρα και κίνητρα, τώρα για τη βιομηχανία, και αναρρωτιόμαστε εάν τα μέτρα αυτά εξαγγέλοντα "ερήμην" του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (!!). Γιατί αν είναι έτσι σύντομα θα ανατραπούν, όπως συνέβη και με τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν για τα φωτοβολτϊκά στις στέγες....

Αυτή τη φορά ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε μέτρα και κίνητρα για τη βιομηχανία, ως έχει άλλωστε την πλήρη αρμοδιότητα: Τα κίνητρα αφορούν στην μετεγκατάσταση βιομηχανιών, βιοτεχνιών και επιχειρήσεων υψηλής όχλησης σε οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές ή βιοτεχνικά πάρκα.

Ειδικότερα, κάθε επιχείρηση θα μπορεί να λαμβάνει επιδότηση έως 300.000 ευρώ προκειμένου να μετεγκατασταθεί σε μία οργανωμένη περιοχή.

Αναφορικά με τις βιομηχανίες που ρυπαίνουν τον Ασωπό, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Μπούγας, δήλωσε ότι εάν αυτές απειληθούν με παύση της λειτουργίας τους, τότε θα προστρέξουν μόνες τους να κάνουν χρήση του προγράμματος μετεγκατάστασης. ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ . . . Η "ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" !!!!

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε και τα προγράμματα "πράσινες υποδομές" με κόστος 3 εκατομμύρια ευρώ και "πράσινη επιχείρηση" με κόστος 200 χιλιάδες ευρώ.

Σκοπός η βελτίωση της περιβαλλοντικής λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσα από δράσεις όπως επεξεργασία και διάθεση αποβλήτων, ανακύκλωση και αξιοποίηση βιομηχανικών υλικών. Τα προγράμματα θα αρχίσουν να τρέχουν από τον Ιούλιο.
--------------------------------------------------------------------------
Έλαβα από το φίλο μου Θανάση Παντελόγλου τούτο εδώ το σχόλιο και νομίζω ότι απαντά μοναδικά στην παραπάνω "είδηση":
------------------------------------------------------------
Τελικα εκεινο που ξερουν να σκαρωνουν οι εκλεγμενοι μας, ειναι να ανοιγουν το "μεγαλο κοινο πορτοφολι μας" και να μοιραζουν τα κοινα λεφτα μας στους λιγους, και μαλιστα παραβατες, αντι να καλυπτουν τις αναγκες των πολλων. Π.χ α μας καναν ενα Κεντρικο Δυιλιστηριο Υλικης και βελτιωση εσωτερικων Δημοτικων δικτυων διανομης καθαρου εγγυημενου Νερου.
Χρηματοδοτουν ακομη και στους" δολοφονικους ρυπαντες" μας για να μην τυχον και παθουν!!! Κοιτατε λογικη που αναπτυσει "ο Υποτιθεται θεματοφυλακας" των συμφεροντων του κοσμου, ο νεοεμφανιζομενος Αγιος Βασιλης κ. Γ ΜΠΟΥΓΑΣ εις Ωρωπον ψηφιζομενος!! Ανοιγει το ΕΣΠΑ, Βλεπει αιτηση ας πουμε ενος "ρυπαντη του Ασωπου και των υπογειων υδατων", που εφαγε προστιμο απο το ΥΠΕΧΩΔΕ 150.000 ευρω για ρυπαντικες παραβασεις τοξινωνοντας Οινοφυτα και Ωρωπο!! Πιανει και Του δινει 200.000ευρω,για να επεξεργαζεται τα αποβλητα του!! Και ουτε γατα ουτε ζημια!!
Αυτα που εχει σκαρωσει τοσα χρονια, το τοξινωμενο Νερο;;; Αυτα τωρα ειναι αλλουνου παππα ευαγγελια!! τι τον ενδιαφερει τον ρυπαντη;; Εμεις, ο κοσμος ειμαστε που θελουμε καθαρο νερο. Ας ξαναπληρωσουμε λοιπον!! Ετσι κυριε Μπουγα μου!! εισαστε σαφεστατος. Ειστε στην εξουσια για τους ρυπαντες μας και οχι για τον κοσμο!!

Λοιπον ξερεται τι σκεφτουμε;; Να παω να γινω και εγω Ρυπαντης. Θα βγαλω μανι
- μανι 50.000 και ουτε γατα ουτε ζημια!! Οσο για το ανεκδοτο οτι θα απειληθουν με παυση λειτουργιας!!....... ε!!! καλα ....... το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ακουσατε;;; Απο ποιον;; απο τον 1,5 Υπαλληλο της Βοιωτιας;; ή απο τους ελεγκτες περιβαλλοντος ΥΠΕΧΩΔΕ που 2 χρονια τωρα ψαχνουν-ψαχνουν αλλα δεν βρισκουν τιποτα!! Μουγγοι-σταβοι- κουφοι ελεγκτες δεν φερνουν αποτελεσμα. Οσο για το περιφημο " Θα Προστρεξουν Μονες τους οι ρυπαντικες βιομηχανιες να μετακομισουν!! τι να σκεφτουμε;;; Πακετο χρηματοδοτησης κραδαινουν μπροστα τους;;; Μπας και ξαναφερουν την Υποθεση τις ΒΙΟΠΑ- ΤΑΝΑΓΡΑΣ΅;; με την ιδιωτικη τραπεζα Πειραιως;; ή εχουν κατα νουν να τις επιδοτησουν για να πανε "στην δικη τους" ιδιοκτητη βιομηχανικη περιοχη Θισβης;;;
Αναρωτιεμαι: Τι διαολο "Μουνταρια λεφτα" στους ρυπαντες βιομηχανους ετοιμαζουν να κανουν στον ΑΣΩΠΟ;;;;;;;;;;
Θα τα ξαναπουμε. Θανασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: