13 Σεπ 2009

Η εκδίκαση της έφεσης Καραβασίλη στο Α΄ Τριμελές Εφετείο της Αθήνας

Τη Δευτέρα στο Α΄ Τριμελές Εφετείο άρχισε η συζήτηση έφεσης που υπέβαλε η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, κατά της απόφασης του Στ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου το 2008, που την καταδίκασε για τρία σημεία όπου έκανε αναφορά στο όνομα του νυν Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννη Δερμιτζάκη, ο οποίος άσκησε μήνυση εναντίον της μετά από δηλώσεις της κας Καραβασίλη στον Τύπο, τον Νοέμβριο του 2007, όταν είχε ανιχνευθεί εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής Οινοφύτων-Ασωπού. Οι δηλώσεις της αφορούσαν σε δημόσια κριτική για πρακτικές που ακολούθησε η Υπηρεσία και εν γένει το ΥΠΕΧΩΔΕ κατά τους ελέγχους βιομηχανιών που απορρίπτουν ανεπεξέργαστα υγρά - επικίνδυνα - απόβλητα στον Ασωπό.

Μεταξύ άλλων, η κ. Καραβασίλη, που είχε απομακρυνθεί από τη θέση της τον Ιούλιο του 2005 με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, είχε κάνει λόγο για καθυστερήσεις στους ελέγχους, έλλειψη ενημέρωσης της κοινής γνώμης και μη υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της ρύπανσης και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς. ΔΕΙΤΕ: http://www.skai.gr/articles/news/environment/ΤηΔευτέραηεκδίκασητηςέφεσηςΚαραβασίλη/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ) Η ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ: http://www.skai.gr/articles/news/environment/Η-αδιαφορία-σκοτώνει/
ΦΥΚΑΛΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ http://www.skai.gr/articles/news/environment/Φυλάκιση-με-αναστολή/
ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ: http://www.skai.gr/articles/news/environment/Αυθαιρεσία-με-κάλυψη/

Ο ΑΣΩΠΟΣ ΣΤΙς ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: http://www.skai.gr/articles/news/environment/Ο-Ασωπός-στις-Βρυξέλλες/

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΚΑΙ (ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ) http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=14411


ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΗ ΜΑΔΑΤΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: http://www.facebook.com/profile.php?id=624533111&ref=profile#/event.php?eid=160479310995&ref=mf

Η δίκη διακόπηκε για την Δευτέρα 21-09-09 μετά από ένσταση των συνηγόρων της κας Καραβασίλη, Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου επί της εγκυρότητας της μήνυσης, όπως έχει διατυπωθεί στο αρχικό κλητήριο θέσπισμα, τεκμηριώνοντας την ένσταση στη βάση υπάρχουσας νομολογίας, υποστηρίζοντας ότι παράλληλα με τις κατηγορίες που αναφέρονται και συγκροτούν, κατά τον μηνυτή, "συκοφαντική δυσφήμιση" θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά και ποια είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια!

Και ενώ η ανάλογη ένσταση είχε ταχύτατα απορριφθεί πρωτόδικα, το εφετείο αποφάσισε ότι είναι βάσιμη και πρέπει να εξετασθεί ειδικότερα.

Έτσι, αν γίνει αποδεκτή τότε η όλη διαδικασία (μήνυση + δίκη) θα θεωρηθεί ΑΚΥΡΗ και θα αποσυρθεί η πρωτόδικη απόφαση, ως ποτέ εκδοθείσα... ΕΙΔΩΜΕΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: