19 Φεβ 2010

Τα παράπονα στο ... "δήμαρχο" ή στον Ευρωπαίο Επίτροπο;

«Ωχ αδελφέ….» Πόσες φορές έχει ηχήσει αυτό στα αυτιά μας; Πόσες φορές δε πέρασε από το μυαλό μας όταν αντιμετωπίσαμε κάποια αδικία ή αδιαφορία (και όχι μόνο...) του κρατικού μηχανισμού ή άλλου δημοσίου φορέα;

Όσοι δεν έχουν το τηλέφωνο του αρμόδιου υπουργού, του επί παντός θέματος αρμόδιου δημοσιογράφου, όσοι δεν έχουν τρακτέρ να κλείσουν δρόμους ή όσοι δεν έχουν την τάση να τρέχουν στα διάφορα παράθυρα… βασικά οι περισσότεροι από μας, απλά σηκώνουμε τους ώμους μας, αναγνωρίζουμε την αδυναμία του συστήματος και λέμε «Ώχ αδελφέ…Ελλάδα είναι…».

Λάθος! Έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά ούτε δίνεται η δυνατότητα και στα κυβερνητικά στελέχη να επιβάλλουν το δίκαιο και ορθό.

Μήπως, λοιπόν, αυτό το «Ωχ αδελφέ..» μας έφερε εδώ;

Για όσους θέλουν να παρακάμψουν τα ΜΜΕ, τη μακροχρόνια δικαστική οδό και το γραφείο του "δημάρχου" υπάρχει ο δρόμος προς τον αρμόδιο Ελληνικό φορέα … μέσω Βρυξελλών!

Αν πιστεύετε ότι από μια διοικητική πράξη του κράτους, ή από μια παράλειψη (πχ κακή διαχείριση απορριμμάτων) παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην διεύθυνση :
http://ec.europa.eu/community_law/your_rights/your_rights_forms_en.htm
όπου θα βρείτε μια φόρμα παραπόνων...

Βέβαια, επειδή θα πρέπει να αναφερθείτε σε παραβίαση Ευρωπαϊκού νόμου υπάρχει στην ίδια διεύθυνση και σύνδεσμος που οδηγεί στην κείμενη Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τα παράπονα λοιπόν, στον Ευρωπαίο Επίτροπο!

>

Δεν υπάρχουν σχόλια: