24 Φεβ 2010

Με ελάχιστο προσωπικό πιάνει δουλειά σε ένα μήνα η Υπηρεσία Κατεδαφίσεων


Κατεδαφίσεις με... 12 υπαλλήλους

Σε ένα μήνα πιάνει δουλειά η νεοσύστατη Υπηρεσία Κατεδαφίσεων που θα υπάγεται στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και σκοπός της θα είναι ο εντοπισμός και η κατεδάφιση των αυθαιρέτων που θα εντοπίζονται μέσα στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στα «Νέα», η στελέχωση της νέας αυτής υπηρεσίας με 12 υπαλλήλους θεωρείται από πολλούς ως μη επαρκής για τη διάσταση που έχει πάρει το πρόβλημα με τα αυθαίρετα στην Αττική.

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τους 30 επιθεωρητές περιβάλλοντος που είναι υπεύθυνοι για την διεξαγωγή περιβαλλοντικών ελέγχων σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι τόσοι.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στο στόχαστρο της νέας υπηρεσίας του υπουργείου μπαίνουν τα νέα αυθαίρετα που θα εντοπίζονται στις περιοχές της ΒΑ Αττικής που κάηκαν από τις φωτιές του προηγούμενου καλοκαιριού, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα γίνει με τα αυθαίρετα που υπάρχουν.

Εντός της εβδομάδας θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων για τους 12 υπαλλήλους που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία και οι οποίοι θα αποσπαστούν από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Επικεφαλής της υπηρεσίας τίθεται ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος.

Το πρώτο τριήμερο κάθε μήνα, η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων θα ενημερώνεται από το Κτηματολόγιο Α.Ε. για όλα τα νέα κτίσματα που θα «ξεφυτρώνουν» στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Στο μεταξύ, εξακολουθούν να είναι παγωμένες οι οικοδομικές άδειες για τις εκτός σχεδίου περιοχές των δήμων και κοινοτήτων της Βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις φωτιές του καλοκαιριού.

Η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών παραμένει παγωμένη από τον περασμένο Οκτώβριο, με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, μέχρι να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες. Αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με δασικούς, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: