15 Μαρ 2010

Δεν θέλω να γίνει το έργο, αλλά το βρήκα έτοιμο!!!

Ο δήμαρχος Κω, κοροϊδεύει τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και συκοφαντεί πολίτες...

Απίστευτα είναι τα όσα γίνονται στο «βωμό» του… κολυμβητηρίου. Ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, όχι μόνο συνέχισε και ολοκλήρωσε την περίφραξη του οικοπέδου του υπό κατασκευή έργου, παρά τη ρητή εντολή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για άμεση διακοπή των εργασιών, όχι μόνο επέρριψε – κατά την προσφιλή του λειτουργία – ευθύνες στις Υπηρεσίες του γιατί δεν έστειλαν στους Επιθεωρητές το φάκελο με ΟΛΕΣ τις αδειοδοτήσεις του έργου – όπως του το ζήτησαν - αλλά έσπευσε – πάλι κατά την προσφιλή του λειτουργία – να κατηγορήσει τους πολίτες που αντιδρούν στην κατασκευή του κολυμβητηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή (οι λόγοι έχουν κατ’ επανάληψη αναφερθεί) ότι, κινούνται για ίδιον όφελος!!!


Σύμφωνα με εγκυρότατες και πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες του «Σ», σε τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Κω με τους Επιθεωρητές, μετά την πρώτη τους επαφή, τους δήλωσε τα εξής:

Παρ’ όλο που το έργο είναι μία χαρά (όλα είναι νόμιμα δηλαδή), η δική του επιθυμία είναι να μην κατασκευαστεί το κολυμβητήριο εκεί, γιατί δεν του αρέσει, είναι μεγάλο, είναι ΛΑΘΟΣ η περιοχή, κ.λ.π. κ.λ.π., αλλά το βρήκε έτοιμο, έχει τις χρηματοδοτήσεις και έτσι κι αλλιώς, από πλευράς ασφάλειας (εδαφολογικά, κ.α) δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού δίπλα ακριβώς, χτίζεται το 2ο γυμνάσιο. Κατά την άποψή του, υπάρχουν κάποια ιδιωτικά συμφέροντα. Κάποιοι έχουν οικόπεδα εκεί δίπλα και αυτοί έχουν κινήσει όλο το θέμα. Αυτές οι «ομαδούλες των λίγων» συνέχεια φωνάζουν και πάνε να ανατρέψουν τα πάντα. Είναι δε, έξαλλος με τις Υπηρεσίες του που δεν έστειλαν το φάκελο της υπόθεσης στους Επιθεωρητές. (!!)

Άμεση σχέση με το έργο έχει η νομαρχία Δωδ/σου, αφού αυτή βγάζει τις αδειοδοτήσεις. Οι Επιθεωρητές, ζήτησαν από τον κ. Μαχαιρίδη, τα εξής: Να προβούν σε αυτοψία οι Δ/νσεις Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της νομαρχίας, να κάνουν έλεγχο όλης της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου και να τους αποστείλουν τα στοιχεία. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί το ελάχιστο, οι επιθεωρητές θα προγραμματίσουν δική τους αυτοψία.

Παράλληλα, περιμένουν και από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ενημέρωση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι, άσχετα με το θέμα του κολυμβητηρίου, ο κ. Μέρκος και η κα Καραβασίλη, θα επισκεφθούν την Κω αμέσως μετά το Πάσχα.

Ερωτήματα που προκύπτουν:

•Γιατί ο δήμος Κω δεν έστειλε ΑΜΕΣΩΣ στους Επιθεωρητές το φάκελο με τις αδειοδοτήσεις αφού όλα είναι εντάξει;

•Γιατί ολοκλήρωσε την περίφραξη του οικοπέδου, ενώ είχε ρητή εντολή από τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος για άμεση διακοπή των εργασιών μέχρι να μελετηθεί ο φάκελος;

•Γιατί, για ακόμη μία φορά, κατηγορεί τις Υπηρεσίες του δήμου ότι κωλυσιεργούν;

•Γιατί δεν προσκομίζει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι, αυτοί οι πολίτες που αντιδρούν έχουν οικόπεδα στην περιοχή, άρα, ίδιο συμφέρον;

•Ποιος έβγαλε τους περιβαλλοντικούς όρους;

•Αφού κατανοεί και παραδέχεται ότι, είναι ΛΑΘΟΣ η επιλογή της περιοχής, γιατί δεν ακυρώνει το έργο και προχωρά, υποθηκεύοντας στην ουσία την περιοχή, στην κατασκευή του;

•Και τέλος, εάν υποθέσουμε ότι, όλες οι αδειοδοτήσεις είναι νομότυπες (προς το παρόν κρατούμε επιφυλάξεις, γνωρίζοντας εκ πείρας ότι, ενίοτε υπάρχει αλληλοεπικάλυψη υπηρεσιών και πολιτικών), ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή Κω, υιοθετούν την άποψη «το νόμιμο είναι και ηθικό»;

3 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

καλά όλα αυτά αλλά με τον Ασωπό τι γίνεται?

με τις εκεί ΑΕΠΟ?

σήμερα έμαθα ότι η ΕΑΒ έχει ISO14001 από μια εταιρεία eurocert...υπό την εποπτεία του ΕΣΥΔ!!!

σε όλα αυτά πότε θα εμπέβει η ΕΥΕΠ?

και με το όριο του Cr(VI) στο νερό?
πότε θα αλλάξει ο νόμος?

Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε...

Ο Ασωπός έχει πάρει την πορεία του και πάει πολύ καλά...

Ωστόσο, όπως βλέπεις Γιάννη, υπάρχουν και άλλοι "πονεμένοι"...

Όσο για τα επί μέρους ερωτήματά σου προωθούνται κανονικά οι κατάλληλες ενέργειες, σύμφωνα με τις δράσεις που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος διαχείρισης της περιβαλλοντικής κρίσης του Ασωπού.

ISO14001 δεν έχει μόνο η ΕΑΒ (αν έχει), έχουν και πολλές άλλες και σύντομα θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος απονομής του όπως και του EMAS !

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις του Γ. Ζαμπετάκη, σε απάντησή σας σε σχόλιό μου σε παρακάτω ανάρτηση είπατε για την ΕΑΒ:

"Σύντομα θα ορισθεί στην ΕΑΒ υποχρεωτικό χρονοδιάγραμμα ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ, για την εφαρμογή βέλτιστων τεχνικών με στόχο την τήρηση των θεσμοθετημένων όρων, ώστε να πάψει να ρυπαίνει."

1. Λέτε δηλαδή ότι η ΕΑΒ μολύνει και ότι θα συνεχίσετε να επιτρέπετε τη λειτουργία της αφού κάποια στιγμή που δεν μας λέτε πότε - θα της επιβάλετε να λειτουργεί σωστά, χωρίς να μας λέτε πώς.. Την ερώτηση αυτή την είχα ξανακάνει αλλά δυστυχώς δεν την αναρτήσατε..

2. Επίσης στην απάντησή σας στο Γιάννη Ζαμπετάκη, λέτε ότι δεν είστε σίγουρη αν έχει η ΕΑΒ ISO, για την οποία τόσο πολύ έχετε μιλήσει στο παρελθόν. Δηλαδή δεν έχετε κάνει έλεγχο στην ΕΑΒ ακόμα, μετά και το έγγραφο της νομαρχίας που ζητά την αναστολή λειτουργίας της για να ξέρετε να έχει ISO?

Επιτέλους!! Έχετε ασχοληθεί καθόλου με την κρατική ΕΑΒ? μολύνει ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Αν μολύνει θα κλείσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Αν δεν μολύνει γιατί μας λέγατε τόσα χρόνια μέσω της δραστηριότητάς σας ότι μολύνει, και εφόσον μολύνει πρέπει να κλείσει;

3. Ο νόμος για το όριο του CR6 ΠΟΤΕ θα αλλάξει; Ποιο είναι το σχέδιο εν πάσει περιπτώσει; 1 μήνας; 2 χρόνια; Αύριο; Ή είναι απλά μία ιδέα που έτσι την ξεφουρνίσαμε;

Με εκτίμηση,
κάποιος στον οποίο ίσως ειρωνικά αναφέρεστε σαν "πονεμένος"...ενώ εγώ θα συμπλήρωνα και ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ που άλλα λέγατε πριν έρθετε στην εξουσία και άλλα κάνετε τώρα.