4 Μαρ 2010

Με ΜΑΤ και εισαγγελέα ο έλεγχος στη «Βιοκεράλ»

Λάρισα


Με εντολή εισαγγελέα και συνοδεία αστυνομικής δύναμης, επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με επικεφαλής την ειδική γραμματέα Μαργαρίτα Καραβασίλη, εισέβαλαν απόψε στην κεραμοποιία «Terra ΑΕ- Βιοκεράλ», στο 6ο χιλιόμετρο της οδού Λάρισας – Συκουρίου, προκειμένου να ολοκληρώσουν έλεγχο τον οποίο είχαν αρχίσει το προηγούμενο βράδυ, αλλά εμποδίστηκαν από την ιδιοκτησία και μερίδα εργαζομένων της επιχείρησης.

Η «Βιοκεράλ», που βρίσκεται στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την καύση πετ -κοκ, αλλά και την ένταξή της σε κοινοτικό σύστημα οικολογικής διαχείρισης, ενώ είχαν αποκρυφθεί παραβιάσεις και ελλείψεις σε θέματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς και η βεβαίωση προστίμου στην εταιρία, από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Απόψε οι επιθεωρητές με την ειδική γραμματέα, βρέθηκαν, στην είσοδο του εργοστασίου, όπου βρήκαν την πύλη κλειδωμένη. Χρειάστηκε η επέμβαση εισαγγελέα, αλλά και αστυνομική δύναμη μετά από εντολή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για να μπουν οι επιθεωρητές στην κεραμοποιία και να αρχίσουν τον έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή λειτουργεί και – κυρίως - καίει το πετ-κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: