16 Απρ 2010

Αδιέξοδο κατά την Υπουργική Διάσκεψη των Υδάτων στη Βαρκελώνη

Δεν κατέληξε σε υιοθέτηση της διακήρυξης και της «Μεσογειακής Στρατηγικής Υδάτων» η υπουργική διάσκεψη της Βαρκελώνης, για την «Ένωση για τη Μεσόγειο», που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Απριλίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.



Στην εν λόγω διάσκεψη συμμετείχε ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παρά, το κλίμα γενικής συναίνεσης και την κοινή προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα, μαζί με άλλες 40, από τις συνολικά 43 χώρες που συμμετείχαν, δεν επιτεύχθηκε απόλυτη ομοφωνία, για πολιτικούς λόγους.

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που εγκυμονεί τον κίνδυνο ακύρωσης επίπονων προσπαθειών δύο ετών, στις οποίες η Ελλάδα είχε ενεργή συμμετοχή. Το νερό μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράγοντα συνεργασίας μεταξύ των λαών, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο, η συμφωνία όλων των χωρών επί της ουσίας του κειμένου της Μεσογειακής Στρατηγικής Υδάτων δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν θα επιλυθούν στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: