16 Απρ 2010

Σύσκεψη στην ΔΕΥΑΘ με την συμμετοχή Ανδρεαδάκη και Καραβασίλη


Τη σύσκεψη ζήτησε το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να συζητήθούν οι λεπτομέρειες για την υδροδότηση του Νομού Βοιωτίας με νερό από το Μόρνο, μετά από συμφωνία που πέτυχε το ΥΠΕΚΑ με την ΕΥΔΑΠ, η οποία σημειωτέον θα αναλάβει και όλο το έργο της υδροδότησης των οικισμών της ευρύτερης περιοχής Ασωπού - Οινοφύτων - Σχηματαρίου, υλοποιώντας δεσμεύσεις της Υπουργού ΠΕΚΑ που εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης του Περιβαλλοντικού Κινδύνου στην εν λόγω περιοχή.

Ωστόσο ο Δήμαρχος Θήβας αναδεικνύει τη συνάντηση αυτή ως δική του πρωτοβουλία...
Ας είναι !!!!

Αναφέρονται, λοιπόν σε Δελτίο Τύπου του Δήμου Θήβας:

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΘ με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη, χρονικά, υδροδότηση από το διυλιστήριο, των Δημοτικών Διαμερισμάτων Νεοχωρακίου και Ελεώνα, με καθαρό πόσιμο νερό.


"Στην συνάντηση προσκεκλημένοι του Δημάρχου Θηβαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΘ ήταν:

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αρμόδιος για την διαχείριση των υδάτινων πόρων κ. Ανδρεαδάκης, η Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο Δ/ντας Σύμβουλος και στελέχη της ΕΥΔΑΠ, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο κ. Αναλυτής, ο Δήμαρχος Οινοφύτων κ. Θεοδωρόπουλος ενώ παρόντες επίσης ήταν στελέχη της ΔΕΥΑΘ και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ελεώνα και Νεοχωρακίου.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Θηβαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Νικόλαος Σβίγγος τόνισε σχετικά: «Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο εγρήγορσης προκειμένου να καλύψουμε κενά που έχουν δημιουργηθεί στην λειτουργία της ΔΕΥΑΘ σε σχέση με την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων, για να υδροδοτηθεί όλος ο Καποδιστριακός Δήμος Θηβαίων.

Το στίγμα της σημερινής μας συνάντησης ήταν η επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας σε σχέση με την ρύπανση των νερών της ύδρευσης και της άρδευσης.

Διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές, η άριστη διάθεση για συνεργασία και ψάχνουμε να βρούμε λύσεις ώστε να υδροδοτήσουμε από το διυλιστήριο μας το Νεοχωράκι και τον Ελεώνα.

Τα απαιτούμενα ποσά, για την επίτευξη του στόχου, είναι ιδιαίτερα υψηλά και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρεαδάκης με σεβασμό έσκυψε στο πρόβλημα διαβεβαιώνοντας μας ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να δώσει, εντός των ημερών, την απάντηση που φαίνεται ότι είναι θετική για την εξασφάλιση χρηματοδότησης των απαιτούμενων μελετών όπως επίσης και της κατασκευής του έργου.

Εκτός αυτών συζητήσαμε το θέμα της διαχείρισης των υδάτων της Υλίκης και με, την δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης ποσοτήτων νερού της Λίμνης εξαιτίας της υπερχείλισης, προς όφελος των αγροτών».

Από την πλευρά της η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη σημείωσε «Σήμερα οριστικοποιήσαμε κάποιες αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ για το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα της περιοχής που είναι η άμεση πρόσβαση του πληθυσμού σε καθαρό πόσιμο νερό. Στην συζήτηση μας καταλήγουμε στις τελικές συμφωνίες, με τον τρόπο που η ΕΥΔΑΠ θα στηρίξει την όλη προσπάθεια για να υδροδοτηθούν άμεσα οι περιοχές.

Νομίζω ότι από αυτήν την συνάντηση προέκυψαν περισσότερες ιδέες και προτάσεις συνεργασίας αλλά και συμπλήρωσης των δικτύων που θα γίνει με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και από το ΥΠΕΚΑ.


Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά και θα πετύχουμε τους στόχους μας και για άλλα ανοιχτά ζητήματα".

Τέλος η κ Καραβασίλη έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Δευτέρα, σε συνέντευξη της, η Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μέτρων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

πηγή: Viotia Blogs » Θήβα Press »
http://www.viotiablogs.gr/%CE%98%CE%AE%CE%B2%CE%B1_Press/2010/04/16/%CE%A3%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%91%CE%98_%CE%BC%CE%B5_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE_%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια: