4 Ιουν 2010

Το μήνυμα του ΥΠΕΚΑ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»



Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010

Να αποφύγουμε το σύνδρομο του Τιτανικού !

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που ξεκινούν από σήμερα 4 Ιουνίου με την έκθεση «ανακυκλώνουμε με τέχνη» στο Μουσείο Μπενάκη και ολοκληρώνονται στις 20 Ιουνίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διοργανώνει ακόμη μία δράση: Το ντοκιμαντέρ «Το σύνδρομο του Τιτανικού», με πλούσια περιβαλλοντικά μηνύματα θα προβάλλεται από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, το Σάββατο 5 Ιουνίου, στο Ζάππειο και στο Θησείο. Αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών για τα προβλήματα του πλανήτη.

Το ντοκιμαντέρ του γάλλου οικολόγου Νικολά Ιλό, δημιουργεί μια αλληγορία για τη συμπεριφορά των επιβατών του γνωστού υπερωκεάνιου που συνέχιζαν να γλεντούν χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο κοντά τους βρισκόταν το μοιραίο παγόβουνο. Οι εικόνες που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ δείχνουν τη δύσκολη κατάσταση σε φτωχές περιοχές του πλανήτη, αλλά αποτελούν και μια πρόβλεψη για το μέλλον αν ο άνθρωπος δεν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παράγει και καταναλώνει.

Το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει το ΥΠΕΚΑ είναι ότι τώρα είναι η ώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αλλάξει ριζικά η συμπεριφορά του ανθρώπου, τώρα που η κλιματική αλλαγή είναι ακόμη αναστρέψιμη. Είναι ενθαρρυντικό ότι η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής αυξάνεται συνεχώς, ειδικά ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Η ταινία θα προβάλλεται σε γιγαντοοθόνες, μπροστά από το κεντρικό κτίριο στο Ζάππειο και απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι προβολές γίνονται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: