1 Ιουν 2010

Σε εκδήλωση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Εύβοιας εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ

ΥΠΕΚΑ, Αθήνα, 31 Μαΐου 2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την αναγνώριση της οξύτητας των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κεντρική Εύβοια, διατύπωσε η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, συμμετέχοντας σε εκδήλωση με θέμα «Περιβαλλοντική Κρίση και Αγροτική Παραγωγή», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 30 Μαΐου, στα Ψαχνά Εύβοιας.


Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ, ανέφερε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται ήδη ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα μέτρων για την αποτελεσματική διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου και την προστασίας της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος συνεχίζουν να διενεργούν σειρά επιθεωρήσεων και αναλύσεων στην περιοχή, με σκοπό την αναγνώριση των πηγών ρύπανσης, σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ. Πρόσθεσε ότι πριν το τέλος Ιουνίου, η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, θα επισκεφτεί την περιοχή και θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα.


Την εκδήλωση διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα κατά της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και των Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Μεσσαπίας «ΤΑΝΑΪΣ». Συμμετείχαν ακόμη, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και αγροτικών, βιομηχανικών και καταναλωτικών φορέων.

Τονίζεται ότι από πέρσι τον Ιούνιο, έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών έχει καταγράψει υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου και βαρέων μετάλλων στο έδαφος αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: